Home / Ειδήσεις / Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Θετικό πρώτο βήμα» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Τουρκία ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει και συνέχεια στην αποκλιμάκωση της έντασης από την Άγκυρα και δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός.

«Εφόσον δούμε δείγματα γραφής, η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να ξεκινήσει, -και γιατί όχι σύντομα, έναν νέο κύκλο διερευνητικών επαφών με την Τουρκία», τόνισε απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να μιλήσει για «τη μια μείζονα διαφορά την οποία έχει με την Τουρκία», που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
 

Διαφορετική λόγω κορωνοϊού η φετινή συνέντευξη Τύπου

Λόγω των συνθηκών με την πανδημία του κορωνοϊού και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στη συνέντευξη Τύπου δεν θα παραβρίσκονται περισσότερα από 50 άτομα. Αρκετοί δημοσιογράφοι θα συμμετέχουν στη συνέντευξη ηλεκτρονικά και θα θέτουν τις ερωτήσεις τους μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα «φιλόδοξο και ρωμαλέο πρόγραμμα αυτοπεποίθησης», όπως το χαρακτήρισε, κατά την ομιλία του στο Thessaloniki Helexpo Forum, που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έγινε σε περιορισμένο ακροατήριο 50 ατόμων στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε 6 «εμβληματικές» αποφάσεις για την ενίσχυση της άμυνας, 12 πρωτοβουλίες για την οικονομία (μείωση ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους κ.ά.), που θα την ενισχύσουν με το ποσό των 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, και 12 μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση τους επόμενους 12 μήνες.

«Χτίζουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης», ήταν το σύνθημα στο φόντο πίσω από τον πρωθυπουργό και ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για αυτοπεποίθηση στην Άμυνα, στην Υγεία και στην Οικονομία, τις οποίες χαρακτήρισε «γέφυρες που θα περάσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες από την αβεβαιότητα, στη σιγουριά, από τα θολά ερωτηματικά στη θετική απάντηση και από την υγειονομική και οικονομική αναταραχή στα ήρεμα νερά της προόδου και της ελπίδας».

Οι επιλογές αυτές της κυβέρνησης, είπε, είναι «σταθερά βήματα στο ασταθές περιβάλλον του φθινοπώρου και του χειμώνα» και τόνισε ότι η κοινωνία είναι δικαιολογημένα φοβισμένη, αλλά, όμως «ανατέλλει μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, μια νέα εθνική αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια πιο δυνατοί».

Πηγή: skai.gr

About skaigr