Home / Ειδήσεις / Όλγα Γεροβασίλη: Το χρέος είναι μεγάλο εθνικό ζήτημα και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της λύσης

Όλγα Γεροβασίλη: Το χρέος είναι μεγάλο εθνικό ζήτημα και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της λύσης

Μεγάλο εθνικό ζήτημα χαρακτήρισε το χρέος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ρ/σ Real Fm, τονίζοντας ότι «αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της λύσης και της πιο ανώδυνης διέλευσης της τριετίας μέσα από τη συμφωνία».

Επισήμανε ότι η πρώτη πρόσκληση συνεννόησης για το θέμα απευθύνθηκε χτες δημοσίως από τον πρωθυπουργό προς την αντιπολίτευση, «δεν αποτυπώθηκε, όμως, από κανέναν κόμμα της αντιπολίτευσης, καμία τάση να το δούμε διαφορετικά αυτό το θέμα». Σημείωσε ότι δεν έχουν αλλάξει απόψεις όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους, «και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν συζητήσει κάτι διαφορετικό», και διερωτήθηκε πώς θα μπορούσε ένας πολιτικός φορέας που θεωρεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο να συνεργασθεί με κάποιον άλλον που λέει ότι δεν είναι βιώσιμο. Ακόμη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να διατυπώσουν θέσεις απέναντι στα μεγάλα θέματα που προκύπτουν στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που οφείλει η κυβέρνηση να έχει ψηφίσει έως τις 15 Οκτωβρίου δεν σημαίνει ένα άρθρο κατ’ ανάγκην. Είπε ότι το Ασφαλιστικό, που είναι από τα ανοικτά θέματα, είναι ένα ζήτημα προς διαπραγμάτευση ακόμα, ότι θα κατατεθεί το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών την άλλη εβδομάδα και πως στη συνέχεια θα ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με στόχο το Ασφαλιστικό να κλείσει τον Νοέμβριο.

About m bonsu