Home / Αθλητισμός / Ώρα ”ξεσκαρταρίσματος” για το ρόστερ του Ολυμπιακού

Ώρα ”ξεσκαρταρίσματος” για το ρόστερ του Ολυμπιακού

Ο Μάρκο Σίλβα όταν είχε πιάσει δουλειά το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, ένα από τα πρώτα πράγματα που είχε πει στους ανθρώπους των Πειραιωτών ήταν ότι θέλει να έχει ένα ρόστερ 26-27 ποδοσφαιριστών. Αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια του ούτε λίγο, ούτε πολύ 35 παίκτες μαζί με τους πιτσιρικάδες Σάλιακα, Τσιμίκα και Λάτσι. Μιλάμε για κάτι παραπάνω από τρεις ενδεκάδες!

Στο πρώτο μισό της σεζόν ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δείξει σε ποιους στηρίζεται. Και έχει στείλει και τα μηνύματά του σχετικά με το ποιους δεν υπολογίζει.

Πάμε να δούμε μία-μία τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα βγάλουν τη σεζόν στο λιμάνι.

ΟΙ “ΦΕΥΓΑΤΟΙ”

* ΑΛΑΝ ΠΟΥΛΙΔΟ

Ο Μεξικανός αν δεν είχε κινήσει γη και ουρανό και αν δεν τα είχε βάλει με θεούς και δαίμονες τον τελευταίο ενάμισι χρόνο για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, το πιθανότερο ήταν να μην βρισκόταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού από το καλοκαίρι. “Θυσιάστηκε” ο Χάρα, τον οποίο υπολόγιζε ο Σίλβα. Όμως, δεν έβγαιναν τα κουκιά με τους ξένους παίκτες. Σε αυτό το τετράμηνο όμως ο Πουλίδο δεν έχει παίξει καθόλου, βρίσκεται συνεχώς σε καταστάσεις θεραπειών και είναι ολοφάνερο ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του Σίλβα.

Ήδη υπάρχουν ομάδες που εξετάζουν την περίπτωσή του για να τον αποκτήσουν δανεικό, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την πατρίδα του (Τσίβας). Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι στην παρούσα φάση δεν θα ήθελε με τίποτα να γυρίσει στο Μεξικό. Οπότε, ίσως ψαχτεί για εξωτερικό και δη προς Ολλανδία ή Βέλγιο μεριά, απ’ όπου έχει ακουστεί ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Εν κατακλείδι, αν μείνει ο Πουλίδο στο Ρέντη τον Γενάρη, τότε θα μιλάμε για ένα μικρό θαύμα.

* ΦΑΝΗΣ ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ

Δεν χωρούσε στα πλάνα του Σίλβα ούτε για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιγιάλειο. Ο πρώην χαφ του ΠΑΟΚ αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς τα βρήκε στο λιμάνι. Θα του ζητηθεί να βρει ομάδα (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει ήδη μία πρώτη κουβέντα) για να συνεχίσει δανεικός, έτσι ώστε να μην μείνει ανενεργός. Ήδη εδώ και σχεδόν έναν χρόνο δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, αφού στο β’ μισό της περσινής σεζόν ο ΠΑΟΚ τον είχε θέσει εκτός ομάδας, ενώ στο φετινό α’ μισό της χρονιάς ο Σίλβα του έδωσε όλο κι όλο ένα 90λεπτο στο Κύπελλο με τον Πλατανιά.

* ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ

Είναι στους προς αποχώρηση ο πρώην άσος του Αστέρα Τρίπολης, του Άρη και της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Το “αγκάθι” με τον Γιαννιώτα έχει να κάνει με το ότι δεν θέλει να πάει πουθενά δανεικός στην Ελλάδα. Για το εξωτερικό μπορεί και να το συζητούσε, αν και αυτό που επιθυμεί ο ίδιος είναι να το παλέψει μέχρι εκεί που δεν πάει για να αλλάξει άποψη στον Σίλβα. Ελεύθερο δεν θέλουν πάντως στον Ολυμπιακό να τον αφήσουν σε καμία περίπτωση.

Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που κόστισε 500 χιλιάδες ευρώ. Ο προπονητής πάντως δεν τον χρησιμοποιεί ούτε στα “οικογενειακά” διπλά και έχει τον Κολοβό ως μία εναλλακτική επιλογή πίσω από τους Πάρντο, Ντουρμάζ, Σεμπά και Ερνάνι. Στον Κολοβό “κάτι” βλέπει ο Πορτογάλος τεχνικός. Στον Γιαννιώτα όμως όχι…

* ΣΑΣΑ ΖΝΤΙΕΛΑΡ

Η ιστορία με τον Σέρβο θα εξαρτηθεί ανάλογα με το πώς θα πάει η ιστορία των Μανιάτη και Μπουχαλάκη και το πώς θα επιστρέψουν στη δράση. Με τα τωρινά δεδομένα ο Ζντιέλαρ δεν φεύγει δανεικός με τίποτα. Αν σε έναν μήνα αρχίσουν να φορτσάρουν οι Μανιάτης και Μπουχαλάκης, τότε μπορεί να ζητηθεί στον πιτσιρικά να πάει κάπου να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Ζντιέλαρ είναι από τους ποδοσφαιριστές που αρέσουν στον Σίλβα και γενικότερα στον Ολυμπιακό. Αποτελεί μία επένδυση. Το προσπάθησαν το καλοκαίρι να τον στείλουν στην Παρτιζάν, αλλά κάτι στράβωσε στις τελικές επαφές. Αν φύγει πάντως, θα φύγει δανεικός…

* ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΤΑΣ

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση. Είχε το πρόβλημα με τους κοιλιακούς, έτρεχε στην Γερμανία για να κάνει την επέμβαση και γενικότερα είναι ένας ποδοσφαιριστής που καλά-καλά δεν τον έχουμε δει με την ερυθρόλευκη φανέλα. Απλώς, αυτή τη στιγμή είναι ο έκτος στόπερ, σύμφωνα με τον Σίλβα, πίσω από τους Σιόβα, Μποτία, Ντα Κόστα, Βούρο και Αυλωνίτη!

Προπονείται κανονικά, αλλά δύσκολα θα πάρει ευκαιρία. Ακούγεται έντονα ότι αναμένεται και αυτός να μπει στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που ενδέχεται να πάει δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να γυρίσει το καλοκαίρι άλλος άνθρωπος…

* ΜΠΕΝ

Λεβαδειακός και Πλατανιάς περιμένουν στην γωνία για τον 26χρονο επιθετικό. Ταλαιπωρήθηκε με την ρήξη χιαστού, αλλά εδώ και ενάμισι μήνα προπονείται κανονικά. Η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι το αν θα φύγει δανεικός ή όχι, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κατάληξη της ιστορίας που θα έχει η υπόθεση Πουλίδο (που εκτός απροόπτου θα αποχωρήσει). Κυκλοφορεί έντονα το σενάριο ότι ίσως και να αποτελέσει την τρίτη επιλογή πίσω από τους Ιντέγε και Φινμπόγκασον. Κομματάκι δύσκολο μοιάζει… Υπάρχουν αρκετοί στην ομάδα που πιστεύουν ότι καλό θα ήταν να πάει κάπου για να παίξει και το καλοκαίρι να επιστρέψει στο λιμάνι και να διεκδικήσει την παραμονή του στο λιμάνι στο Ζέεφελντ.

*** Για τους Αυλωνίτη και Κολοβό υπάρχει η αίσθηση ότι δεν θα μας απασχολήσουν τον Γενάρη. Κι αυτό, γιατί ο Σίλβα δεν τους έχει εκτός “κάδρου” όπως αυτούς που αναφέρουμε παραπάνω.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ… ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ!

Τον Ιανουάριο του 2014 κανείς δεν περίμενε ότι θα ερχόταν η Φούλαμ και θα έσκαγε 15 εκατομμύρια ευρώ τελευταία μέρα των μεταγραφών για να πάρει στο Λονδίνο τον “πιστολέρο”. Η Φούλαμ όμως τότε ήθελε πώς και πώς έναν φορ. Κανείς δεν μπορεί λοιπόν να αποκλείσει ότι μπορεί να ζήσουμε ανάλογες στιγμές και στην προσεχή μεταγραφική περίοδο. Ποιος είναι αυτός που πιθανότατα θα απασχολήσει κόσμο και κοσμάκη;

* ΑΡΤΟΥΡ ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ

Η Σάντερλαντ έχει έρθει κάμποσες φορές στην Ελλάδα για να δει από κοντά τον Γάλλο μπακ. Οι τοπικές εφημερίδες έκαναν λόγο για έντονο ενδιαφέρον από πλευράς Σαμ Αλαρντάις, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι διατεθειμένη να προσφέρει τα 10 εκατομμύρια που ζητάει ο Ολυμπιακός! Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι οι “ερυθρόλευκοι” έλεγαν ότι με κάτω από 10εκ. δεν πρόκειται να δεχτούν καμία προσφορά, κάτι που αποδείχθηκε στην πράξη.

Ο Αλαρντάις, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, θα έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον 20εκ. ευρώ για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του τον Ιανουάριο. Αν από αυτά δώσει τα μισά στον Ολυμπιακό, τότε θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση των Πειραιωτών…

* Έχουν ακουστεί διάφορα και για τους Μιλιβόγεβιτς, Ελαμπντελαουί. Δεν γίνεται όμως να μπουν στην ίδια ζυγαριά με τον Μαζουακού. Ο Γάλλος όντως έχει μπει στο “μάτι” της Σάντερλαντ. Δεν είναι παραμύθια αυτά που γράφουν οι Άγγλοι εδώ και δύο μήνες. Απλώς, ακόμα δεν έχει “ενοχληθεί” επισήμως ο Ολυμπιακός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.sport24.gr/football/omades/Olympiakos/epta-paiktes-ston-aera.3813254.html

About basilis progressive