Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Champions League / Ωρα τελικού: Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους (21:45)

Ωρα τελικού: Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους (21:45)

Σάββατο βράδυ στην Ευρώπη, η ώρα της μεσημερινής σιέστας στην Αμερική, μεσάνυχτα στην Ινδία, Κυριακή 4 παρά 15 τα ξημερώματα στην Αυστραλία, οι ποδοσφαιρόφιλοι όλης της υφηλίου θα συντονιστούν στην ίδια συχνότητα. Ο τελικός του Champions League κλείνει τη σεζόν, με τη Γιουβέντους και τη Μπαρτσελόνα να δίνουν την τελευταία τους παράσταση (21:45, Δημόσια Τηλεόραση). Αυτή τη φορά το διεκύβευμα δεν είναι μόνο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο νικητής θα μπει στην «κοινωνία των εκλεκτών» που έχουν κατακτήσει το τρεμπ, συνδυάζοντας το Κύπελλο Πρωταθλητριών με τους θριάμβους στις εθνικές τους διοργανώσεις. Η «Μπάρτσα» είναι ήδη σ΄αυτό το γκρουπ, αφού πέτυχε το απόλυτο το 2009, ενώ η Γιουβέντους θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία.

Η συμμετοχή στον τελικό και το όραμα του τρεμπλ μετατρέπει τη «Γιούβε» σε σύγχρονο Φοίνικα που κατάφερε να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Τέτοιες μέρες πριν από οκτώ χρόνια εξασφάλιζε την επιστροφή της στη Serie A μετά τον υποβιβασμό και την αφαίρεση των πρωταθλημάτων του 2005 και του 2006 (σκάνδαλο calciopoli). Από το 2012 κατέκτησε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους, πριν από λίγες εβδομάδες πήρε το πρώτο της κύπελλο και νταμπλ μετά από 20 χρόνια, ενώ επέστρεψε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2003.

Απέναντί της η καλύτερη ομάδα του 21ου αιώνα. Η Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι και της «φονικής» επιθετικής τριάδας, με τον Αργεντινό, το Σουάρες και το Νεϊμάρ να σημειώνουν 120 γκολ από το ξεκίνημα της σεζόν. Εχει κατακτήσει τρία Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία εννέα χρόνια και στοχεύει να γίνει η πρώτη στην Ιστορία με δύο τρεμπλ.

Πάνοπλες θα παρουσιαστούν οι δύο φιναλίστ στον τελικό του Βερολίνου. Μοναδική απώλεια για τη Γιουβέντους είναι ο Μάρτιν Κασέρες με πρόβλημα στον αστράγαλο τους τελευταίους τρεις μήνες.

Για τη Γιουβέντους είναι ο 55ος αγώνας σε όλες τις διοργανώσεις, στον «Μαραθώνιο» που ξεκίνησε πριν από εννέα μήνες. Στην πορεία αυτή έχει μόνο 6 ήττες, καμία με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ τελευταίος που της έκανε… ζημιά ήταν ο Παϊτίμ Κασάμι που πέτυχε το γκολ στη νίκη του Ολυμπιακού (1-0) στις 22/10/2014. Ο Κλαούντιο Μαρκίζιο έχει τις περισσότερες συμμετοχές (51) έχοντας χάσει μόνο τρία ματς.

Η Μπαρτσελόνα δίνει τον 60ο αγώνα της από τον περασμένο Αύγουστο και μετράει 49 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες. Εχει πετύχει συνολικά 172 γκολ, αγγίζοντας τον απίστευτο μέσο όρο των τριών ανά αγώνα. Ο «σούπερμαν» της ομάδας δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι, που έχει δώσει το «παρών» σε 56 από τα 60 ματς της ομάδας του, πετυχαίνοντας 58 γκολ.

 

πηγή:http://sports.in.gr/football/europe/championsleague/article/?aid=1500002857#ref=newsroombox

About basilis progressive