Home / Διεθνή / Ψυχρό κλίμα στη συνάντηση Ολάντ-Πούτιν με επίκεντρο τη Συρία

Ψυχρό κλίμα στη συνάντηση Ολάντ-Πούτιν με επίκεντρο τη Συρία

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν μια σε βάθος συζήτηση σχετικά με τη Συρία σήμερα κατά τη διάρκεια της οποίας «επιχείρησαν να γεφυρώσουν τις διαφορές σχετικά με την πολιτική μετάβαση», γνωστοποίησε ένας συνεργάτης του Ολάντ μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Παρίσι.

Ο βοηθός του Γάλλου προέδρου δεν ανέφερε εάν επιτεύχθηκε κάποια σύγκλιση απόψεων μεταξύ Ολάντ και Πούτιν σε οποιοδήποτε θέμα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που διήρκησαν 1 ώρα και 15 λεπτά και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν από τη σύνοδο στην οποία θα συμμετάσχουν οι δύο ηγέτες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με θέμα την ουκρανική κρίση.

Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας συζήτησαν τους τρεις όρους που έχει θέσει η Γαλλία προκειμένου να συνεργαστεί με τη Ρωσία στη Συρία, επισήμανε ο σύμβουλος.

Οι όροι αυτοί συνίστανται στα εξής: οι ρωσικές επιθέσεις να στοχοθετούν το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα και καμία άλλη οργάνωση. Επιπλέον, να διασφαλίζεται η ασφάλεια των αμάχων και να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση η οποία θα προβλέπει την αποχώρηση του συμμάχου του Κρεμλίνου, του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τόσο ο Ολάντ όσο και ο Πούτιν είχαν αυστηρό ύφος, με τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους παγωμένα, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, την ώρα που ο Γάλλος ηγέτης υποδεχόταν τον Ρώσο ομόλογό του στον περίβολο του Μεγάρου των Ηλυσίων, ενώ αντήλλαξαν σύντομες, κοφτές χειραψίες μπροστά στους δημοσιογράφους και εικονολήπτες.

About m bonsu