Home / Οικονομία / Ψήφος εμπιστοσύνης της Barilla στη χώρα μας

Ψήφος εμπιστοσύνης της Barilla στη χώρα μας

Την πρόθεση να διατηρήσει τη δραστηριότητά της, παραμένοντας στην Ελλάδα ό,τι κι αν συμβεί στην εγχώρια οικονομία, εξέφρασε η διοίκηση του ομίλου της Barilla, απαντώντας σε ερώτηση της «Ν» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Παρασκευή στο Μιλάνο και μεταδόθηκε με live steaming σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το εάν ο όμιλος προετοιμάζεται για ενδεχόμενο Grexit και εάν η ισχυρή ιταλική βιομηχανία τροφίμων αισθάνεται ασφάλεια να διατηρήσει τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά, ο κ. Claudio Colzani, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Barilla, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, τονίζοντας ότι «επιβεβαιώνουμε την ισχυρή θέλησή μας να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους Ελληνες καταναλωτές, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί. Θα παραμείνουμε στην Ελλάδα.

Επίσης επιβεβαιώνουμε τη φιλοδοξία μας να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε στην ελληνική αγορά, παρά την τυχόν ύπαρξη δύσκολων συνθηκών, κάτι το οποίο η διοικητική μας ομάδα στην Ελλάδα κατόρθωσε να το κάνει επιτυχώς τα τελευταία χρόνια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία της Barilla Hellas παραμένει σε θετική τροχιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ύφεσης. Οσον αφορά την πορεία του 2014, στην Ελλάδα -σύμφωνα με όσα αναφέρει η οικονομική έκθεση του ομίλου- «επιτεύχθηκε παγίωση των εσόδων, με την αύξηση στις σάλτσες και τα αρτοσκευάσματα να αντισταθμίζει τις επιπτώσεις που δημιουργεί στην κατανάλωση η δυσμενής μακροοικονομική και πιστωτική κατάσταση της χώρας».

Πιο συγκεκριμένα, ο τζίρος της Barilla Hellas, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», διατηρήθηκε στα περίπου 73 εκατ. ευρώ, ενώ η κερδοφορία της δέχτηκε πιέσεις εξαιτίας των υψηλών τιμών των πρώτων υλών, υποχωρώντας κατά περίπου 30%-40% σε 3,5-4 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο μεριδίων αγοράς διατηρεί ηγετική θέση στον κλάδο των ζυμαρικών με ποσοστά που ξεπερνούν το 44% σε αξία.


Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/finance/story/956347/psifos-empistosunis-tis-barilla-sti-xora-mas

About admin