Home / Προτεινόμενα / Χρηματιστήριο: «Αποφασισμένο» να κρατήσει τις 900 μονάδες 

Χρηματιστήριο: «Αποφασισμένο» να κρατήσει τις 900 μονάδες 

Υψηλότερα των 900 μονάδων διαπραγματεύεται στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Μαΐου. Όπως και χθες έτσι και σήμερα το ζητούμενο είναι να διατηρηθεί στη ζώνη των 900 μονάδων, καθώς από τις αρχές Μαΐου όποτε βρέθηκε σε αυτό το επίπεδο έκανε μεταβολή προς την αντίθετη κατεύθυνση με δυσάρεστες έως καταστροφικές συνέπειες. 
Από την έναρξη του τέταρτου και τελευταίου τριμήνου για την τρέχουσα χρονιά, η ελληνική αγορά δεν βρίσκει υψηλούς τζίρους. Κάτι που όχι μόνο θα προσφέρει ώθηση αλλά και θα λειτουργήσει ως θέλγητρο για την προσέλκυση περισσότερων επενδυτών, 

Εντούτοις, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής συνεδρίασης το ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφει ένα διόλου αδιάφορο πλέον του +10%, ακριβώς στο μέσο για την ολοκλήρωση του τρέχοντος τριμήνου.
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,42%, κέρδη που τον έχουν ανεβάσει στις 904,08 μονάδες. Ο τζίρος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα διαμορφώνεται υψηλότερα σε αυτό το στάδιο στα 37 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών στα 17,6 εκατ. μετοχές. Ισχνή άνοδο σημειώνει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης της τάξεως του 0,20%, όσο περίπου είναι και η θετική μεταβολή του Mid Cap, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,25%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ελάχιστες οι μετοχές που ξεχωρίζουν μόλις τέσσερις: ΑΔΜΗΕ (+3,23%), Lamda (+2,05%), ΔΕΗ (+2%), Τιτάν (+1,86%).
Ελάχιστες όμως και οι μετοχές που κινούνται πτωτικά και με μικρού εύρους απώλειες μεταξύ 0,79% και 0,14% και αυτές είναι Alpha Bank, Βιοχάλκο, Σαράντης, Εθνική Τράπεζα (κι ενώ άντλησε 500 εκατ. ευρώ από το ομόλογο senior preferred με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 7,5%), ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ.  
Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:
Εθνική Τράπεζα: Στο 7,5% η απόδοση του senior preferred ομολόγου – Άντλησε 500 εκατ. ευρώ
Ελλάκτωρ: Προχωρημένες συζητήσεις με ΑΒΑΞ για μερίδιο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου
ΑΑΔΕ: Σημαντική αύξηση στα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη τον ΣεπτέμβριοΑΑΔΕ: Σημαντική αύξηση στα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη τον Σεπτέμβριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview