Home / Ειδήσεις / Χαρδαλιάς για περιοχές 3- 4: Πότε δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα- Πώς μετακινούνται εργαζόμενοι

Χαρδαλιάς για περιοχές 3- 4: Πότε δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα- Πώς μετακινούνται εργαζόμενοι

Σε επεξηγήσεις για τα δύο νέα μέτρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 – 05:00, που αποφασίστηκαν στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορωνοιού σε πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία του ιού στην χώρα.

Όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός, από το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας εξαιρούνται όσοι βρίσκονται σε ανοικτό χώρο, επιδιδόμενοι σε σωματική άσκηση, κατά μόνας ή σε ομάδες.

Μη υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για οδηγούς που είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή με συγγενείς πρώτου βαθμού.

Στα σχολεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στις περιφερειακές ενότητες που έχουν ενταχθεί στο «πορτοκαλί» και «κόκκινο» επίπεδο.

Την ίδια ώρα, ισχύουν συγκεκριμένες προυποθέσεις όσον αφορά την μετακίνηση πολιτών, η εργασία των οποίων, έχει ωράριο κατά τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης ισχύουν: οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των ΜΜΕ μετακινούνται με την ιδία διαδικασία που μετακινούνταν κατά τη περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας. 

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφοι και άνθρωποι ΜΜΕ μετακινούνται με την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και βεβαίωση.Εργαζόμενοι άλλων κλάδων ιδιωτικού τομέα, μετακινούνται με βεβαίωση εργόδοτη, ο ο οποίος συμπληρώνει στην ΕΡΓΑΝΗ το έντυπο.

Ελεύθεροι επαγγελματίες επίσης συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο στην ΕΡΓΑΝΗ.Δημόσιοι υπάλληλοι μετακινούνται με βεβαίωση κίνησης, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, ταυτότητα ή διαβατήριο.

Σημειώνεται πως στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται  η ζωντανή μουσική και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας, ενώ στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για να μην εξελιχθούν τα πράγματα προς το χειρότερο πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, να περιορίσουμε τον ρυθμό μετάδοσης του ιού,  τόνισε εισαγωγικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα θα ισχύσουν από Σάββατο 24-10-2020.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr