Home / Ελλάδα / Χαλάνδρι: Οι κάτοικοι ξανάκαναν πράσινο το θεατράκι της Ρεματιάς [ΦΩΤΟ]

Χαλάνδρι: Οι κάτοικοι ξανάκαναν πράσινο το θεατράκι της Ρεματιάς [ΦΩΤΟ]

Τεράστια ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση του Δήμου Χαλανδρίου για την ανοικοδόμηση του θεάτρου της Ρεματιάς. Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν το πρωί της Κυριακής να βοηθήσουν. Καθάρισαν και δενδροφύτευσαν την περιοχή.
Τις προηγούμενες ημέρες, συνεργεία του δήμου είχαν απομακρύνει τις εγκαταστάσεις του θεάτρου – το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς – και τους καμένους κορμούς των δέντρων.

Σήμερα, οι εθελοντές δενδροφύτευσαν τον χώρο πίσω ακριβώς από τις κερκίδες, καθάρισαν το ρέμα από σκουπίδια και ξερόκλαδα. Για τη φύτευση χρησιμοποιήθηκαν αυτοφυή φυτά, όπως πλατάνια, δρύες, κουτσουπιές και δάφνες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, οι οποίοι εξέφρασαν στον δήμαρχο της πόλης Σίμο Ρούσσο τη συμπαράστασή τους και τον διαβεβαίωσαν ότι θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια αποκατάστασης του χώρου.

Ο Σίμος Ρούσσος, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στη δενδροφύτευση, απέδωσε την πυρκαγιά σε εμπρηστική ενέργεια ιδιωτικών συμφερόντων και επισήμανε ότι η μαζική συμμετοχή του κόσμου στέλνει το μήνυμα ότι «αυτόν τον χώρο δεν θα το παραδώσουμε στις ορέξεις τους, αλλά στους πραγματικούς δικαιούχους που είναι οι ενεργοί πολίτες».

Η κινητοποίηση Δημοτικής Αρχής και κατοίκων έγινε συνοδεία μουσικής με πολύ κέφι. Στόχος είναι το θεατράκι να είναι έτοιμο να υποδεχτεί κόσμο στις 6 Ιουνίου ημέρα για την οποία έχουν προγραμματιστεί μαθητικές εκδηλώσεις.

Ο Σίμος Ρούσσος σημείωσε πάντως ότι η προσπάθεια ανοικοδόμησης θα επιστεγαστεί με μια μεγάλη συναυλία την προσεχή Πέμπτη.

Πηγή:http://tvxs.gr/news/topika-nea/oi-katoikoi-xalandrioy-gemisan-me-prasino-theatraki-tis-rematias-foto

About Panos Dreamer