Home / Κόσμος / Φρουροί της Επανάστασης: Τα περί ταχείας απελευθέρωσης των αμερικανών ναυτικών είναι εικασίες

Φρουροί της Επανάστασης: Τα περί ταχείας απελευθέρωσης των αμερικανών ναυτικών είναι εικασίες

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι οι αμερικανοί ναυτικοί που έχουν συλληφθεί “βρίσκονταν στα ιρανικά χωρικά ύδατα και ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη”.

Ο ναυτικός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί δήλωσε στην ιρανική τηλεόραση ότι η Τεχεράνη απαίτησε από την Ουάσινγκτον να ζητήσει συγγνώμη μετά τη σύλληψη των αμερικανών ναυτικών στα ιρανικά χωρικά ύδατα.

“Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Ο Ζαρίφ υιοθέτησε σκληρή στάση, αφού οι ναυτικοί παραβίασαν τα ιρανικά χωρικά ύδατα και απαίτησε από τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη”, είπε.

Μετά τη σύλληψη των αμερικανών ναυτικών, το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ ενήργησε κατά προκλητικό και μη επαγγελματικό τρόπο για 40 λεπτά, εκτελώντας ελιγμούς στον Κόλπο, δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση ο ναυτικός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος του Ιράν.

“Οι αμερικανοί ναυτικοί ανακρίνονται και οι δηλώσεις για ταχεία απελευθέρωσή τους δεν είναι παρά εικασίες και δεν τις επιβεβαιώνουμε, ούτε τις διαψεύδουμε”, δήλωσε εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TANSIM.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati