Home / Οικονομία / «Φοροελαφρύνσεις» για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζει ο ΥΠΟΙΚ

«Φοροελαφρύνσεις» για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζει ο ΥΠΟΙΚ

Αθήνα
Μείωση των προκαταβολών φόρου για ειδικές κατηγορίες αγροτών και επαγγελματιών, καθώς και προσαρμογή του φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 13% στο 26% σε διάστημα μεγαλύτερο της διετίας μελετά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Όπως ανέφερε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, εξετάζεται η σταδιακή προσαρμογή του φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 13% στο 26% σε διάστημα μεγαλύτερο της διετίας (2016-2017) που προβλέπει η συμφωνία με τους θεσμούς.

Η συμφωνία προέβλεπε την αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% για τα εισοδήματα του 2016 και στο 26% για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2017. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εξασφαλισθεί πιο ομαλή μετάβαση.

Επίσης η ίδια πηγή ανέφερε ότι επίκειται ανακοίνωση για τις προκαταβολές φόρου, στην οποία θα προβλέπεται η μείωσή τους για ειδικές κατηγορίες αγροτών και επαγγελματιών.

Στη σύσκεψη εξετάσθηκε το θέμα της φορολογίας των αγροτών στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About admin