Βουλευτής, ο οποίος δεν κατονομάζεται σε δικαστική απόφαση, παρενέβη στο υπουργείο Eσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητώντας να επιτραπεί ο γάμος Σύρου που είχε απελαθεί για παράνομη παραμονή, με Ελληνοκύπρια είκοσι χρόνια μεγαλύτερή του.

«Αξιοθρήνητη»

Ο βουλευτής, όπως αναφέρεται στην απόφαση, «χαρακτήριζε αξιοθρήνητη (την ελληνοκύπρια νύφη) και σύστηνε να επιτραπεί η είσοδος στη Δημοκρατία του Σύρου προκειμένου να την παντρευτεί καθότι λόγω της εμφάνισής της ήταν δύσκολο να την παντρευτεί Ελληνοκύπριος».

Η εισήγηση δεν έγινε αποδεκτή, αλλά ο Σύρος παντρεύτηκε την «αξιοθρήνητη» στον Λίβανο και επέστρεψε στην Κύπρο ως σύζυγος, αποκτώντας την κυπριακή υπηκοότητα.

Ολα αυτά στις δεκαετίες του ’90 αρχές του 2000. Δέκα μήνες μετά χώρισε και έφερε στην Κύπρο τρία παιδιά που είχε με συμπατριώτισσά του και τη γυναίκα του από τη Συρία.

Απέκτησαν υπηκοότητα

Απέκτησαν όλοι κυπριακή υπηκοότητα, όπως και ακόμα τρία παιδιά που γεννήθηκαν στη συνέχεια στην Κύπρο.

Η «αξιοθρήνητη» νύφη, μετά το διαζύγιο με τον Σύρο, παντρεύτηκε τον αδελφό του με τον οποίο είχαν τριάντα χρόνια διαφορά, και ακολουθήθηκε η ίδια πρακτική της απόκτησης κυπριακής υπηκοότητας.

Το 2008 υποβλήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο πρόταση του υπουργού Eσωτερικών για στέρηση από τον Σύρο της κυπριακής υπηκοότητας με το αιτιολογικό ότι την είχε αποκτήσει με δόλο και ψευδείς παραστάσεις, οι οποίες συνίσταντο στο ότι απέκρυψε το γεγονός πως, ενώ ήταν παντρεμένος με την «αξιοθρήνητη» Ελληνοκύπρια, διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τη νυν σύζυγό του με την οποία μάλιστα είχε – όταν αιτήθηκε την εγγραφή του ως κύπριου πολίτη – αποκτήσει και δύο παιδιά.

Δεν του έχει αποστερηθεί

Η πρόταση του υπουργού Eσωτερικών έγινε αποδεκτή από το υπουργικό Συμβούλιο. Αν και έχουν περάσει 12 χρόνια ακόμα δεν του έχει αποστερηθεί η υπηκοότητα.

Μάλιστα, το 2008 διορίστηκε ερευνητική επιτροπή για την υπόθεση, η οποία επισήμανε ότι η Ελληνοκύπρια που «νυμφεύτηκε» τα δύο αδέλφια είναι άτομο αξιοθρήνητο, φτωχό, άρρωστο, ευάλωτο, ζει με βοηθήματα του Γραφείου Ευημερίας και χρησιμοποιήθηκε από τα δύο αδέλφια για να πάρουν υπηκοότητα.

Πηγή: politis.com.cy

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο