Home / Ειδήσεις / Υπέρ μιας «διακυβέρνησης πολλών ταχυτήτων» για την Ε.Ε. ο Σόιμπλε

Υπέρ μιας «διακυβέρνησης πολλών ταχυτήτων» για την Ε.Ε. ο Σόιμπλε

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάσσεται πλέον υπέρ μιας πιο χαλαρής «διακυβέρνησης πολλών ταχυτήτων» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times με την ευκαιρία την μεθαυριανής συνόδου κορυφής της ΕΕ για τον εορτασμό της 60ής επετείου της Συνθήκης της Ρώμης.

«Η ιδέα της ομοσπονδίας δεν έχει τελειώσει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να πραγματωθεί», σημείωσε ο Σόιμπλε στις δηλώσεις του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, αναγνωρίζοντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να αλλάξει την προσέγγισή της σε ό,τι αφορά τη στενότερη ολοκλήρωσή της. «Πρέπει λοιπόν να βελτιώσουμε (…) τις διακυβερνητικές μας μεθόδους. Η δεύτερη καλύτερη επιλογή είναι πάντοτε καλύτερη από το τίποτα».

Ο Σόιμπλε απέρριψε κάθε ενδεχόμενο η Γερμανία να αντιδράσει στις λαϊκιστικές επιθέσεις εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξάνοντας τις συνεισφορές της στους ευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς, εξηγώντας: «πρέπει να μιλάμε για τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Πρώτον, χρειάζεται να επιτυγχάνονται περισσότερα με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό της ΕΕ».

About Andreas Chondros