Ανακοίνωση προς αποκατάσταση της αλήθειας εξέδωσε το Σωματείο Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού, διαψεύδοντας ότι έγινε κορονοπάρτι με ανεξέλεγκτους κρατούμενους και χωρίς κανέναν σωφρονιστικό υπάλληλο, όπως γράφτηκε.

Επισημαίνοντας ότι οι φυλακές  Κορυδαλλού είναι μέχρι στιγμής από τα λίγα καταστήματα κράτησης που είναι καθαρά από τον covid-19, οι υπάλληλοι έσπευσαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, κάνοντας λόγο για ένα συνηθισμένο γεύμα κατά τις εορταστικές μέρες, όπως είθισται να γίνεται.

Σημειώνουν δε ότι δεν έγινε καμία παραβίαση των περιοριστικών μέτρων λόγω κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται ότι διατάχθηκε ΕΔΕ για τη γιορτή που τραβήχτηκε σε βίντεο και ανέβηκε στα social media, ενώ στη συνέχεια σε έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η ανακοίνωση των υπαλλήλων

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του σωματείου υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού Κωνσταντίνος Αντωνακόπουλος και Παναγιώτης Μπαρμπάτσης, έχει ως εξής:

«Σε απάντησή μας σχετικά με τα δημοσιεύματα περί χριστουγεννιάτικου πάρτι στο κατάστημα κράτηση Κορυδαλλού Ι θέλουμε να σας ενημερώσουμε αποκαθιστώντας την αλήθεια για το τι έχει συμβεί.
Όλο αυτό το διάστημα με την στήριξη του υπουργείου και της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής προς την διοίκηση του καταστήματος μας έχει επανέλθει στο σύνολό της η νομιμότητα και η ασφάλεια στο κατάστημα μας λόγω των πολλών τακτικών και έκτακτων ερευνών που γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση από την υπηρεσία μας και είναι πλέον σε όλους γνωστές.
Ανήμερα Χριστουγέννων μετά την μεσημεριανή αναφορά η φυλακή ανοίγει και δίνουμε στους κρατούμενους την δυνατότητα να φάνε μαζί εντός της πτέρυγας τους, αυτό συνέβη και στην ΄Δ πτέρυγα όπου στο ισόγειο της πτέρυγας μαζεύτηκαν κάποια άτομα από διπλανά κελιά του ορόφου τους για να γευματίσουν μαζί ως είθισται σε όλες τις γιορτές χωρίς καμία παραβίαση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ.

Κανένας κρατούμενος δεν βγαίνει εκτός της πτέρυγας χωρίς μάσκα καθώς και κανένας υπάλληλος δεν εισέρχεται εντός της πτέρυγας χωρίς την προβλεπομένη στολή και την μάσκα. Εξάλλου το κατάστημα μας είναι μέχρι στιγμής από τα λίγα καταστήματα που είναι καθαρά από τον covid-19.

Οι συνάδελφοι μας υπηρετούν προσηκόντως και αδιαλείπτως με άνω του 50% έλλειψη προσωπικού γεγονός πρωτοφανές για την μεγαλύτερη φυλακή των Βαλκανίων. Πάραυτα μόλις διαπιστώθηκε η χρήση κινητών τηλεφώνων διενεργήθηκε έρευνα ανευρέθηκαν και κατασχεθήκαν.

Υ.Γ. Μία διευθύντρια , δύο Αρχιφύλακες , 3 Αναπληρωτές Αρχιφύλακες , 15 Υπαρχιφύλακες ,50 Φύλακες. Εύγε σε όλους αυτούς για την πιο ήσυχη περίοδο των τελευταίων ετών στο Κατάστημα. Τα προβλήματα δεν σταματούν. Σε ένα κτίριο 6 δεκαετιών όπου στοιβάζεται απίστευτος αριθμός ανθρώπων «γεννιούνται» προβλήματα καθημερινά. Ο ιδρώτας και η υπηρεσιακή επάρκεια των ανωτέρω όμως εγγυώνται την λύση αυτών».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο