Πλάνα από την ολλανδική τηλεόραση έδειξαν αξιωματούχους στα σύνορα να κατάσχουν… σάντουιτς! Ο οδηγός του φορτηγού ο οποίος στερήθηκε το σνακ του, ρώτησε αν μπορούσε απλώς να κρατήσει το ψωμί από το σάντουιτς, κι ας μην το φάει με ζαμπόν.

«Όλα θα κατασχεθούν – καλώς ήλθατε στο Brexit, κύριε», απάντησε ο αξιωματικός ψύχραιμα. Σύμφωνα με τους κανόνες μετά το Brexit, το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν μπορούν να περάσουν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ!
Οι Ολλανδοί αστυνομικοί πυροδότησαν την οργή αφού μεταδόθηκαν πλάνα από την ολλανδική τηλεόραση που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι των συνόρων έπαιρναν σάντουιτς και άλλα τρόφιμα από οδηγούς που εισέρχονταν στην Ολλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο!

Πράγματι, η ΕΕ δεν επιτρέπει την εισαγωγή κρέατος, προϊόντων κρέατος, γάλακτος ή γαλακτοκομικών προϊόντων από χώρες εκτός της Ένωσης για «προσωπική κατανάλωση».
Με τη Βρετανία να έχει επισήμως αποχωρήσει από την ΕΕ την 1η Ιανουαρίου, οι κανόνες ισχύουν τώρα ακόμα και για άτομα που διασχίζουν τα σύνορα.
Όμως, η αυστηρή στάση του αξιωματικού των συνόρων σχετικά με τους νέους επιβληθέντες κανόνες έχει κριθεί ως «αξιολύπητο nit-picking» από έναν κορυφαίο Brexiteer.

Ο κ. Bridgen, εξέχων Ευρωσκεπτικιστής, πέρασε 22 χρόνια στη βιομηχανία τροφίμων πριν την είσοδό του στο Κοινοβούλιο το 2010.
«Θα είναι έτσι πραγματικά;  Σοβαρά, τώρα, θα βάζουν χέρι στο φαγητό ενός οδηγού φορτηγού που περνά από τελωνεία; Πρέπει να μιλήσουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το τι είναι πραγματικά πολύ αξιολύπητο. Διαφορετικά, αυτό δεν θα είναι καλό για τα ολλανδικά λιμάνια, οι μεταφορείς θα πάνε απλώς κάπου αλλού. »

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο