Home / Ελλάδα / Τσίπρας: Την ΕΡΤ την άνοιξαν οι αγώνες του ελληνικού λαού

Τσίπρας: Την ΕΡΤ την άνοιξαν οι αγώνες του ελληνικού λαού

Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έφτασε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες. Στο Ραδιομέγαρο πραγματοποιείται συναυλία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. «Ήρθα για να συμμετάσχω στη γιορτή της δημοκρατίας. Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση, την άνοιξαν οι αγώνες του ελληνικού λαού» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όλοι θα κριθούμε από την λειτουργία της νέας ΕΡΤ για τη δημιουργία ενός πραγματικά δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Σε ερώτηση που του απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, για το «τι φέρνει από τις Βρυξέλλες», ο κ. Τσίπρας είπε ότι όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει την προσπάθεια, «θα στεκόμαστε όρθιοι και θα συνεχίζουμε».

«Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Οι τίμιοι αγώνες κάποτε δικαιώνονται. Έτσι και οι αγώνες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν» κατέληξε.

Στο Ραδιομέγαρο βρέθηκε επίσης η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, καθώς και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΕΡΤ επιστρέφει


Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500004266

About admin