Home / Ειδήσεις / Τσίπρας: Περικοπές κύριων συντάξεων δεν θα γίνουν αποδεκτές

Τσίπρας: Περικοπές κύριων συντάξεων δεν θα γίνουν αποδεκτές

«Έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας»

Αθήνα
Απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο. «Όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας» υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ σημείωσε την ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς, καθώς και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Σε ό,τι αφορά στη συμφωνία για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός είπε ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη de facto νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών είναι μια θετική εξέλιξη.

Ωστόσο, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα.

Newsroom ΔΟΛ

About Vassilis Batzis