Home / Πολιτική / Τσίπρας: Θέλω να συναντηθώ με εκπροσώπους των αγροτών

Τσίπρας: Θέλω να συναντηθώ με εκπροσώπους των αγροτών

Έτοιμος να συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών για να συζητήσει τα αιτήματά τους γύρω από το φορολογικό και το ασφαλιστικό δηλώνει ο πρωθυπουργός, παρεμβαίνοντας προσωπικά σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των παραγωγών.

Κατά τη συνάντηση που είχαν με τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Μάρκος Μπόλαρης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη συγκεκριμένη επιθυμία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μαξίμου, «η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματός τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στον διάλογο.
»Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών».

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και το επ’ αόριστον κλείσιμο εθνικών οδών, αφήνουν από μεριάς τους οι αγρότες, που αποφασίζουν αυτήν την ώρα σε σύσκεψη στα Τέμπη το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Προειδοποίηση προς τους αγρότες και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που κινητοποιούνται εναντίον του σχεδίου Κατρούγκαλου ότι υπάρχει κίνδυνος μείωσης των κύριων συντάξεων αν στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν περάσουν οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, απηύθυνε στο μεταξύ η Όλγα Γεροβασίλη.

«Εάν δεν παλέψουμε σκληρά μπορεί να επικρατήσει η άποψη του ΔΝΤ» και να υπάρξει μείωση συντάξεων, τόνισε στο Mega η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/305065/tsipras-thelo-na-sunaditho-me-ekprosopous-ton-agroton/#ixzz3y4sg84E7
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

About totritomati