Home / Ειδήσεις / Τριήμερο εργαστήριο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Τριήμερο εργαστήριο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Το #GGovJam είναι ένα 3ήμερο workshop που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 40 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το παγκόσμιο event φιλοδοξεί να φέρει κοντά πολίτες όλων των ηλικιών για να συνεργαστούν και να προτείνουν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημόσιος τομέας.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα της Αθήνας θέτει το εξής ερώτημα: Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τεχνικές από το service design για να απαντήσουμε με καινοτόμες προσεγγίσεις σε προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο δημόσιος τομέας;

Μπορεί να πάρει μέρος όποιος θέλει, χωρίς να χρειάζεται να είναι γνώστης του αντικειμένου, αφού θα υπάρχει πλήρης συμβουλευτική υποστήριξη από επαγγελματίες στους τομείς του design και της επιχειρηματικότητας. Στο τέλος, τα αποτελέσματα της κάθε ομάδας θα παρουσιαστούν σε επιτροπή ειδικών και θαανακοινωθούν οι νικητές.

Στο workshop θα μπορέσουν οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν μεθοδολογίες του service design, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην ανάπτυξη της καινοτομίας στο δημόσιο τομέα.

To event θα πραγματοποιηθεί 9-11 Ιουνίου στο Vellios School of Art (3ης Σεπτεμβρίου 24).
H συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά χρειάζεται εγγραφή.
Διοργανωτές είναι η includeD και η μη κερδοσκοπική SciFY.

About admin