Το superyacht του μέλλοντος παρουσίασε το Lazzarini Design Studio, δίνοντας μία ιδέα για το πώς θα διαπλέουμε τις θάλασσες τα επόμενα χρόνια.

Τροφοδοτούμενο από ένα σύστημα υδροπτέρυγων, το σκάφος μήκους 74 μέτρων, γνωστό ως Plectrum, μπορεί να σηκωθεί πάνω από την επιφάνεια του νερού και φαινομενικά να «πετά» με υψηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με την ομάδα του ιταλικού στούντιο, ο σχεδιασμός εμπνεύστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα μονόσκαφα που χρησιμοποιήθηκαν στο America’s Cup, έναν από τους παλαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς ιστιοπλοϊκών γιοτ.

Γιοτ

Αλλά αντί να σπρώχνεται από τον άνεμο σαν ιστιοπλοϊκό γιοτ, αυτό το τεράστιο γυαλιστερό πορτοκαλί σκάφος θα λειτουργεί με τρεις υδρογόνους κινητήρες με την ικανότητα να φτάνει τους 5.000 ίππους ο καθένας.

Ενώ η τεχνολογία foiling χρονολογείται πολλά χρόνια πριν, η δημοτικότητά της έχει αυξηθεί πρόσφατα. Ωστόσο, η κατασκευή ενός υδροπτέρυγου αυτού του μεγέθους θα ήταν αναμφίβολα ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα.

Αν και το σχέδιο είναι απλώς μια ιδέα, οι σχεδιαστές λένε ότι θα μπορούσε να κατασκευαστεί μέσα σε δύο χρόνια με κόστος περίπου 87 εκατομμυρίων δολαρίων (80 εκατομμύρια ευρώ) εάν βρεθεί αγοραστής.

Γιοτ

«Μας αρέσει να θυμόμαστε ότι το 1964, η ναυπηγική βιομηχανία ήταν ήδη ικανή για παρόμοια κατασκευή σκαφών», αναφέρουν οι σχεδιαστές σε δήλωσή τους.

Αυτή η «διαφορετική διαμόρφωση superyacht» θα επιτρέψει «πολύ ταχύτερα ταξίδια στη θάλασσα από τα συμβατικά πλοία παρόμοιου μεγέθους», προσθέτει η ομάδα Lazzarin.

Κατασκευασμένο από ένα μείγμα ξηρών σύνθετων υλικών από ανθρακονήματα, το ελαφρύ σούπερ γιοτ έχει «σχεδιαστεί να είναι το ταχύτερο του είδους του» και θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε τελική ταχύτητα 75 κόμβων.

Όσον αφορά τις ανέσεις επί του σκάφους, το γιοτ θα είναι εξοπλισμένο με έξι καμπίνες επισκεπτών, μια σουίτα πλοιοκτήτη, ένα ελικοδρόμιο και ένα beach club με πισίνα στα τέσσερα επίπεδα.

Γιοτ

Πηγή: skai.gr