Home / Πολιτισμός / Κινηματογράφος / Το «Simon Says» του Ν. Τσεμπερόπουλου απέσπασε το Α’ Βραβείο στις «Νύχτες Πρεμιέρας»

Το «Simon Says» του Ν. Τσεμπερόπουλου απέσπασε το Α’ Βραβείο στις «Νύχτες Πρεμιέρας»

Το «Simon Says» του Νίκου Τσεμπερόπουλου απέσπασε το μεγάλο βραβείο του Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας». Μία ταινία με θέμα τη μοναξιά και την αποξένωση στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Κεντρικός ήρωας της , ο Σάιμον , ο οποίος ζει μοναχικά στο Λονδίνο, αποξενωμένος από το περιβάλλον του. Κάποιες νύχτες του μήνα επισκέπτεται τους φίλους του από το facebook.

Η κριτική επιτροπή απένειμε το Α’ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο «Simon Says» για « το ευφάνταστο σκηνοθετικά και ολοκληρωμένο σεναριακά πορτραίτο της αστικής μοναξιάς, αλλά και την παρουσίαση ενός πολυσύνθετου χαρακτήρα που προκαλεί στον θεατή όλες τις δυνατές αντιδράσεις».

Η ταινία «Dream Toy» του Χρήστου Χουλιάρα πήρε το Β’ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, ενώ το Γ’ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας κέρδισε η ταινία «Εκδυσις» της Φαίδρας Τσολίνα. Το Βραβείο Σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στην ταινία «Ίκαρος» του Γιώργου Φουρτούνη και το Βραβείο Σεναρίου στο «Euroman» του Γαβριήλ Τζάφκα (σενάριο Γαβριήλ Τζάφκας και Λόρα Μάντσεν)

Η απονομή των Βραβείων στους νικητές θα γίνει σήμερα το απόγευμα στον κινηματογράφο Δαναό στις 19:30, ενώ θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «Αρκαδία Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαφτή.

About m bonsu