Home / Αυτοκίνητο / Το Euro NCAP ανέδειξε το Volvo XC90 ως «2015 Best in Class»

Το Euro NCAP ανέδειξε το Volvo XC90 ως «2015 Best in Class»

Με τον τίτλο του ασφαλέστερου αυτοκινήτου τόσο στην κατηγορία των μεγάλων SUV όσο και για τη συνολική του επίδοση συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία, όσον αφορά τις πωλήσεις, η ναυαρχίδα των μοντέλων SUV της Volvo το νέο XC90. Το βραβείο «2015 Best in Class» απένειμε στη σουηδική μάρκα ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός δοκιμών για τα νέα αυτοκίνητα Euro NCAP. Το συγκεκριμένο βραβείο επισφραγίζει τη διαρκή πρωτοπορία της Volvo στην τεχνολογία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας και προέκυψε όταν ο οργανισμός ανακοίνωσε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα όλων των δοκιμών που διεξήγαγε μέσα στο 2015 από τα οποία προέκυψε ότι το 5/7θέσιο σουηδικό SUV Volvo XC90 πήρε άριστα σε όλα τα πρότυπα των δοκιμών.
Το νέο XC90 είναι το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο που σημείωσε την απόλυτη επίδοση 100% στην αναθεωρημένη, αυστηρότερη διαδικασία αξιολόγησης των συστημάτων επείγουσας αυτόνομης πέδησης (αυτόνομο φρενάρισμα πανικού). Ταυτόχρονα, σημείωσε επίδοση 97% στην υποκατηγορία προστασίας ενήλικων επιβατών, η ανώτερη που έχει καταγράψει οποιοδήποτε νέο μοντέλο την τελευταία τριετία στις δοκιμές του Euro NCAP, όταν ειδικά αυτές που σχετίζονται με την προστασία ενήλικων έγιναν ακόμα πιο απαιτητικές και επίπονες.
Η Volvo Cars υλοποιεί το πρόγραμμα Vision 2020 (Όραμα 2020), σύμφωνα με το οποίο μέχρι το 2020 θα έχει εξελίξει όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες ασφάλειας ώστε να μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε ένα καινούργιο Volvo και το νέο XC90 με τη τεχνολογία που διαθέτει αποτελεί ένα πρώτο δείγμα γραφής αυτής της προσπάθειας.
Το βραβείο που απονεμήθηκε στο νέο XC90 έρχεται να προστεθεί στα πολλά βραβεία που έχει ήδη κατακτήσει το νέο SUV της Volvo, σε λίγους μόλις μήνες εμπορικής καριέρας όντας το μοντέλο που έχει συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη πωλήσεων άνω των 503.000 αυτοκίνητων παγκοσμίως το 2015, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην 89χρονη ιστορία της μάρκας.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/auto/article/305303/-to-euro-ncap-anedeixe-to-volvo-xc90-os-2015-best-in-class/#ixzz3yLNctQgF
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

About totritomati