Home / Ειδήσεις / Το παρασκήνιο μιας στημένης απόφασης

Το παρασκήνιο μιας στημένης απόφασης

Ο κ. Βαν Σχιπ, προπονητής (;) της εθνικής ομάδας, ανακοίνωσε, στην περίπτωση του Σιόβα, μια στημένη απόφαση. Μια προειλημμένη απόφαση.

Δηλαδή, μια απόφαση που την έλαβαν, για λογαριασμό του, άλλοι, χωρίς καμία συμμετοχή του ίδιου, σε χώρους που ο προπονητής(;) δεν πλησιάζει καν και με συνδαιτημόνες διάφορους νταραβεριτζήδες των χαλίφηδων με ειδικότητα, εσχάτως, πλην της διαιτησίας και των εκλογών των Ενώσεων, την προώθηση ποδοσφαιριστών σε όλες τις εθνικές ομάδες σε συνεννόηση με συγκεκριμένους μανατζαραίους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Η εντολή να προχωρήσει στη σχετική ανακοίνωση στο OPEN TV της πασίγνωστης ιδιοκτησίας δόθηκε από αυτούς που υπογράφουν για να πληρώνεται κάθε μήνα ο Βαν Σχιπ και ο προπονητής (;) ως καλός και υπάκουος υπάλληλος, την έκανε πραγματικότητα.

Το σενάριο λειτούργησε εξαιρετικά σε σκηνοθεσία των γνωστών δημοσιογραφικών «πιστολιών» της εξυγίανσης, τα οποία γνώριζαν από πριν την απόφαση του προπονητή (;) και, στη συνέχεια, αποθέωσαν την τόλμη και τη σωφροσύνη του εθνικού προπονητή (;) λες και υπήρχε περίπτωση να κάνουν κάτι άλλο.

Ακολούθησε σύμπαν το εργαστήριο παραγωγής σχολίων (0,60 ευρώ το σχόλιο) στα γνωστά Μ.Μ.Ε. της συνομοταξίας των εξυγιαντών και η υπόθεση κατέληξε εκεί όπου από την αρχή ήταν προγραμματισμένο να καταλήξει: στη διατύπωση ακραίων κατηγοριών κατά του Ολυμπιακού, τη νοοτροπία, δήθεν, του οποίου επιχείρησε ο Σιόβας να μεταφέρει στην εθνική ομάδα με τις δημόσιες δηλώσεις του για τους έμπειρους ποδοσφαιριστές που δικαιούνται ρόλου και παρουσίας στην εθνική ομάδα για να βοηθήσουν τους νεώτερους.

Στην ιστορία αυτή κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τα, επίσης, καθοδηγημένα ρεπορτάζ των Μ.Μ.Ε. του «εθνικού pay roll», που ακολούθησαν τις περιβόητες δηλώσεις του διεθνή αμυντικού και ανέφεραν ότι στις τάξεις της Ε.Π.Ο. ( σ.σ. των βλαχοπροέδρων δηλαδή) διαμορφώνονταν αρνητικό κλίμα για την διατήρηση του Σιόβα στην εθνική ομάδα και «πολλές φωνές» ζητούσαν την αποπομπή του.

Είναι αστείο να κατηγορήσει κανείς περισσότερο από το ποσοστό που του ανήκει τον κ. Βαν Σχίπ: ποτέ δεν φταίει ο αγγελιαφόρος, ο εκφωνητής για την είδηση ή την απόφαση που ανακοινώνει. Είναι κάτι σαν τον παλιό πιανίστα στα μπαρ της Άγριας Δύσης. Κανείς δεν τον πυροβολούσε, όλοι αναγνώριζαν ότι δεν έχει καμία ευθύνη.

Το μεγάλο λάθος του, που τον τοποθετεί στο κάδρο των ευθυνών, είναι ότι δέχθηκε να παραστήσει τον αγγελιαφόρο δημοσίως, σε ένα συγκεκριμένων συμφερόντων τηλεοπτικό κανάλι, ενώπιον γνωστών «πιστολιών» της εξυγίανσης. Μεγάλο παιδί είναι, πήρε το ρίσκο του.

Ο σχεδιασμός της υπόθεσης δεν αφορά σε κανένα Βαν Σχιπ. Είναι προϊόν του γενικευμένου πολέμου που έχει εξαπολυθεί, για τους πολύ γνωστούς λόγους, εναντίον οποιουδήποτε είχε, έχει ή πρόκειται να αποκτήσει βάσιμα οποιαδήποτε σχέση με τον Ολυμπιακό. Αφορά στην συνειδητή, οργανωμένη και σχεδιασμένη πολιτική απομείωσης της αξίας, αγωνιστικής και ηθικής, κάθε ποδοσφαιριστή που είχε ή οι οργανωτές πιθανολογούν ότι έχει ή θα αποκτήσει μελλοντικά με τους ερυθρόλευκους.

Σε κανένα δεν πρέπει να διαφεύγει, ότι οι εναντίον του Σιόβα επιθέσεις στο εσωτερικό της μεγάλης παρέας των ενεργούμενων βλαχοπροέδρων του Πάρκου Γουδή εμφανίστηκαν δημοσίως, σχεδόν παραδόθηκαν γραπτώς για απλή αναμετάδοση, όταν κυκλοφόρησαν στην ποδοσφαιρική πιάτσα οι πρώτες πληροφορίες για την πιθανότητα να συνεργαστεί εκ νέου ο Σιόβας με τον Ολυμπιακό.

Είναι σαφές, ότι ο Σιόβας (και παλιότερα άλλοι στη θέση του) είναι θύμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής που έχει διαμορφωθεί στα υπόγεια του Πάρκου Γουδή εναντίον όσων σήμερα ή στο παρελθόν ή πιθανόν στο μέλλον διασυνδέθηκαν, συνδέονται ή πιθανολογείται ότι θα συνδεθούν με τον Ολυμπιακό. Τα περί δηλώσεων του είναι απλώς ο φερετζές, η μόστρα …

Στη θέση του διεθνή αμυντικού το μανατζαραίικο νταραβέρι της Ε.Π.Ο. και του πρώην διεθνή μέθυσου θα εμφανίσει κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή, που θα συγκεντρώνει όλα τα τυπικά προσόντα: νέος, εξελίξιμος, με δυο – τρεις καλές εμφανίσεις και … μακριά από τον Ολυμπιακό (και τους δήθεν «δορυφόρους» του στο ελληνικό ποδόσφαιρο).

Πως απαντάει ο Σιόβας κι ο κάθε Σιόβας στην κορυφαία πρόκληση που του απεύθυνε το παρακράτος του ελληνικού ποδοσφαίρου; Με τη αιδήμονα σιωπή του. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για καμία κόντρα με την «εξυγιαντική συμμορία» και τους παρατρεχάμενους που την εξυπηρετούν.

Ο Σιόβας (και όλοι οι υπόλοιποι στη θέση του) έπαιξαν στην εθνική ομάδα όταν αξιολογούνταν ως απαραίτητοι, λόγω της αγωνιστικής τους αξίας.

Σήμερα, η τάξη πραγμάτων στην εθνική τους θέλει παρατηρητές από τον πάγκο ή την εξέδρα. Με γειά της με χαρά της. Κανένα πρόβλημα. Οι ίδιοι χρειάζεται, για όσο ακόμη διάστημα το αισθάνονται, να δηλώνουν παρόντες στις προσκλήσεις της εθνικής έτοιμοι να φορέσουν τη φανέλα και πέραν αυτού ουδέν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συγκρουστούν με τη «συμμορία».

Άλλωστε, «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια» και στην εθνική ομάδα!

Πηγή

About ingr