Home / Αθλητισμός / Το παιχνίδι της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό

Το παιχνίδι της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς λόγους απόψε  να θέλει τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Πέρα από τον προφανή, αυτόν του γοήτρου που παραμένει όση βαθμολογική διαφορά και αν υπάρχει για τις δύο ομάδες, οι «πράσινοι» έχουν πολλά ακόμη κίνητρα για να πάρουν το τρίποντο.

Πρωτίστως, για να παραμείνουν-έστω και με τις πιθανότητες σαφέστατα ακόμη σε βάρος τους-στο κυνήγι του πρωτοπόρου, καθώς αν τα καταφέρουν η διαφορά θα μειωθεί στους πέντε βαθμούς και ουδείς μπορεί να τους απαγορεύσει να ονειρεύονται 19 αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος. Αντιθέτως ήττα, ακόμη και ισοπαλία, θα διατηρήσει τον Ολυμπιακό σε απόσταση 11 ή8 βαθμών αντιστοίχως, που μοιάζει αδύνατο να καλυφθεί.

Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» θέλουν να αποδείξουν πως η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων δεν αποτυπώνεται στο βαθμολογικό πίνακα και πως όσα ισχυρίζονται πως το -8 είναι και συνέπεια εύνοιας των «ερυθρόλευκων» δεν είναι αβάσιμα, ενώ επιθυμούν διακαώς να αρχίσουν με το δεξί στην εποχή του Αντρέα Στραματσόνι και να πάρουν ώθηση για τη συνέχεια.

Ντεμπούτο για Εσιέν

Ο Μάικλ Εσιέν συμμετέχει στην αποστολή του Παναθηναϊκού και είναι μάλλον βέβαιο πως θα αγωνιστεί, έστω και σαν αλλαγή. Πάντως δεν είναι καθόλου απίθανο, βάσει των δοκιμών που έγιναν μέχρι και την Πέμπτη (χθες δεν έγινε καμία) ο Γκανέζος μέσος να παίξει από την αρχή, παρότι δεν φαίνεται έτοιμος να βγάλει 90λεπτο μετά από πολύμηνη απραξία. Από εκεί και πέρα, σίγουρη θέση στο βασικό σχήμα φαίνεται πως έχουν οι Στιλ, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Καρέλης και Μπεργκ. Από εκεί κι έπειτα, ο Τριανταφυλλόπουλος δίνει μάχη με τον Μαρινάκη για το δεξί άκρο της άμυνας και ίσως τελικά προτιμηθεί λόγω και της ικανότητάς του στις στημένες φάσεις, αλλά και της εμπειρίας του σε ντέρμπι σε σχέση με τον ανταγωνιστή του. Ο παρτενέρ του Λαγού φαίνεται πως θα είναι ένας εκ των Αμπέντ και Εσιέν, ενώ για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ο Ατζαγκούν δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Νίνη.

Πάντως, παρότι ο Ιταλός προπονητής δοκίμασε όλη την εβδομάδα το 4-4-2, δεν αποκλείεται να επιφυλάσσει εκπλήξεις σε επίπεδο διάταξης και να παρατάξει την ομάδα του με 4-4-1-1 ή ακόμη και 4-2-3-1. Εκτός μάχης για τους «πράσινους» είναι οι τραυματίες Βέμερ και Τελάντερ, ο Πράνιτς (γιατί εξαιρέθηκε κατόπιν άδειας από τον τελευταίο αγώνα της Κροατίας αλλά δεν είναι σαφές από την ΕΠΟ αν προκύπτει κίνδυνος τιμωρίας αν χρησιμοποιηθεί στον αγώνα) και για λόγους τακτικής οι Κλωναρίδη, Καλτσά και Μπούρμπο.

Το «Απόστολος Νικολαΐδης» θα είναι κατάμεστο και από πλευράς ΠΑΕ έχει γίνει προσπάθεια, τόσο με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας όσο και με επαφές με τους οργανωμένους, να αποφευχθούν έκτροπα που μπορεί να στοιχίσουν στην ομάδα, ακόμη και με διακοπή του αγώνα σε βάρος της ή αφαίρεση βαθμών, πέρα από τιμωρία έδρας ή βαρύ πρόστιμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/ola-i-tipota-gia-panathinaiko/3123338

About basilis progressive