Home / Ειδήσεις / Το ΚΥΣΟΙΠ εγκρίνει τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων

Το ΚΥΣΟΙΠ εγκρίνει τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων

Την αισιοδοξία τους για την επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εξέφρασαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και οι τράπεζες μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής ενέκρινε σε συνεδρία του αργά το βράδυ της Κυριακής την Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που θα καθορίζει λεπτομέρειες της σχετικής διαδικασίας.

Το Συμβούλιο θα εισηγηθεί προς το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα Δευτέρα την Πράξη, που ρυθμίζει τα ειδικότερα ζητήματα για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Τα διοικητικά στελέχη των τραπεζών δίνουν έμφαση στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να επικεντρωθούτο βασικό τν σους έργο, που είναι η χρηματοδότηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, δηλαδή της πραγματικής οικονομίας, ώστε να ενισχυθούν οι προϋποθέσεις να επανέλθει σε βιώσιμους αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας χθες στην Βουλή, επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται η ανακεφαλαιοποίηση μαζί με την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων». Έχουμε δύο παράλληλες δραστηριότητες. Αρχίζει σήμερα η ανακεφαλαιοποίηση. Μέσα στη δεύτερη σειρά προαπαιτούμενων θα έχουμε τη λύση για τα «κόκκινα δάνεια», με αποτέλεσμα στο τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των «κόκκινων δανείων», επισήμανε ο υπουργός.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας σε δήλωση του αναφέρει ότι η αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέδειξε την Eurobank ως εκείνη με τις μικρότερες και απολύτως διαχειρίσιμες κεφαλαιακές ανάγκες στο δυσμενές σενάριο των τεστ αντοχής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκηςστη δήλωση του αναφέρει ότι η Άσκηση Συνολικής Αξιολόγησης του 2015 αποτελεί ευκαιρία για το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα να αντιμετωπίσει δραστικά τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης των τελευταίων ετών.

O διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Π. Μαντζούνης σε δήλωση του με αφορμή και την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας επισήμανε ότι η Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποιήσης έως το τέλος του τρέχοντος έτους και στην επίτευξη των στόχων του Σχεδίου Αναδιάρθωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τραπέζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος,δήλωσε ότι η Τράπεζα έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ώστε να ανταποκριθεί στις κεφαλαιακές απαιτήσεις που ανακοινώθηκαν μετά την αξιολόγηση, θωρακίζοντας περαιτέρω τον ισολογισμό της.

Η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, επισημαίνει ότι η Τράπεζα με την ενεργή στήριξη και εμπιστοσύνη του βασικού της μετόχου ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, των λοιπών μετόχων της, αλλά και προσελκύοντας νέα ιδιωτικά κεφάλαια με στρατηγικό κυρίως προσανατολισμό, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καλύψει το συνολικό ύψος των κεφαλαιακών αναγκών που έχουν προκύψει από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/93473/To-KYSOIP-egkrinei-ti-diadikasia-anakefalaiopoiisis-ton-pistotikon-idrumaton

About basilis progressive