Home / Επιστήμη / Διάστημα / Το επτασφράγιστο μυστικό της NASA για τον Πλούτωνα

Το επτασφράγιστο μυστικό της NASA για τον Πλούτωνα

Σημαντικές ανακοινώσεις και για τον Πλούτωνα υπόσχεται να κάνει η NASA, λίγες ημέρες μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον πλανήτη Άρη.

Αν και η NASA, ακόμη δεν έχει αποκαλύψει πολλά σχετικά με το τι πρόκειται να ανακοινώσει, η αγωνία είναι μεγάλη, καθώς όπως έχει ήδη ενημερώσει, οι ανακαλύψεις της έχουν αλλάξει δραστικά τις εκτιμήσεις για τον πλανήτη.

Την ανακοίνωση έκανε ο ερευνητής και επιστήμονας της NASA Alan Stern μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά.

«Η NASA δεν με αφήνει να σας πω αυτό που θα σας πει την Πέμπτη. Είναι εκπληκτικό», είπε ο Stern κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Την περασμένη εβδομάδα πάντως η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες του Πλούτωνα.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Stern φέρεται να δήλωσε: «Αυτός ο κόσμος είναι ζωντανός. Έχει καιρό του, έχει ομίχλη στην ατμόσφαιρα και ενεργή γεωλογία».

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ο καθηγητής ανακάλεσε τις δηλώσεις του και με ανάρτησή του στο Twitter έγραψε πως δεν κατανοεί για ποιο λόγο όλος ο κόσμος σήμερα περίμενε τη σπουδαία ανακάλυψη για τον Πλούτωνα. «Υπάρχει μία ψευδής φήμη σχετικά με μία σπουδαία επιστημονική ανακοίνωση για το Νew Horizons. Είναι απολύτως ψευδής», έγραψε

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες η NASA είχε προβεί σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη αναφορικά με τον πλανήτη Άρη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, ο κόκκινος πλανήτης διαθέτει νερό και μάλιστα τρεχούμενο.

About admin