Home / ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Το δίλημμα της Ευρώπης για την Ουκρανία

Το δίλημμα της Ευρώπης για την Ουκρανία

Στρατηγικές απαντήσεις στις στρατηγικές προκλήσεις με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ζήτησε από την Ευρώπη ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 6-9 Απριλίου υπό την αιγίδα της Α.Ε. της προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Ο Janez Janša σημείωσε ότι μετά την πτώση του τείχους στο Βερολίνου και την κατάρρευση του Σοβιετικού μπλοκ, πιστεύαμε ότι η Ευρώπη θα είναι ενωμένη και ακριβώς λόγω αυτών των ευσεβών πόθων αμελήσαμε να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις, ενώ τάχθηκε υπέρ της παροχής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, με στόχο να προστατευθούν ζωές.

Σχετικά με την απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο, ο κ. Janša είπε ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα δίλημμα. «Είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε κάποιες ανέσεις μας με οικονομικό τίμημα για να εφαρμόσουμε κυρώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο βραχυπρόθεσμα, ώστε να σταματήσουμε τη χρηματοδότηση της πολεμικής μηχανής της Μόσχας; Αυτό είναι το βασικό δίλημμα και πρέπει να απαντήσουμε το συντομότερο», σημείωσε χαρακτηριστικά.  
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ και των Παραπολιτικών, Κώστα Παπαχλιμίντζου, για την ενταξιακή πορεία χωρών από τα δυτικά Βαλκάνια, απάντησε ότι αν η ΕΕ  δεν ενσωματώνει κάποιον, βλέπουμε το τίμημα που πληρώνει. «Αν είχε διευρυνθεί, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα», δήλωσε και σημείωσε ότι μαζί με τις προς ένταξη στην ΕΕ χώρες, για τις οποίες έχει συμφωνηθεί ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2030, θα πρέπει να ενταχθεί και η Ουκρανία. 

moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Τροχοπέδη για το επιχειρείν τα δομικά προβλήματα του κρατικού μηχανισμού – Ποιες παρεμβάσεις χρειάζονται
Ο Μπόρις Τζόνσον προσφέρει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα οχήματα και αντιπλοϊκούς πυραύλους
Fake news: Η εποχή της «μετα-αλήθειας» και ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview