Home / Αθλητισμός / Παναθηναϊκός / Το έψαξε και νίκησε

Το έψαξε και νίκησε

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για το αποτέλεσμα που προσφέρει ένα διάλειμμα ηρεμίας στον Αντρέα Στραματσόνι, ώστε να βελτιώσει περαιτέρω τον Παναθηναϊκό και στην σημαντική κίνηση του Ιταλού να προστευτεύσει και να αναδείξει τον Εσιέν.

Απόλυτα λογικά, το ενδιαφέρον στρέφεται στον Μάικλ Εσιέν και τη δεύτερη συμμετοχή του στη Superleague, στη νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 επί της Βέροιας. Σε 8 ημέρες, δεν νομίζω ότι ο βαθμός ετοιμότητας του Γκανέζου αυξήθηκε τόσο πολύ, ώστε να έχει τόσο καλύτερη εικόνα. Σαφώς, κάθε μέρα μετράει και ο 33χρονος χαφ αισθάνεται όλο και καλύτερα.

Όμως, προσωπικά θεωρώ ότι τη διαφορά την έκανε ο τρόπος με τον οποίο παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Στραματσόνι και ο οποίος επέτρεψε στον Εσιέν να αναδείξει τις αρετές του και να καλύψει τις αδυναμίες του. Αυτή τη φορά, ο Εσιέν δεν ήταν εκτεθειμένος απ” ευθείας στους αντίπαλους χαφ, αλλά είχε δίπλα του τον Ζέκα και τον Αμπέντ, οι οποίοι έκλεισαν χώρους και μάρκαραν παίκτες.

Ο Εσιέν είχε τη δυνατότητα να παίξει στο χώρο, να έχει τοποθετήσεις και όταν ένιωσε σίγουρος, να ανέβει μέτρα στο γήπεδο, να βγάλει κλεψίματα και να απειλήσει με σουτ. Φυσικά, ακόμα αυτά μπορούν να γίνουν σε χαμηλό επίπεδο, με ομάδες όπως η Βέροια. Ο Εσιέν χρειάζεται και άλλο χρόνο, μέχρι να γίνει ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά και τουλάχιστον, όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, υπάρχει η πολυτέλεια να του δοθεί.

Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η παρουσία του Σάντσεθ, αφού ο Ισπανός ανταποκρίθηκε στο ρόλο για τον οποίο έχει αποκτηθεί: να καθοδηγεί την άμυνα και να κάνει τη διαφορά. Ο Ισπανός είχε σωτήρια τάκλιν στην περιοχή, έβγαλε φάσεις στον αέρα, κατεύθυνε τους άλλους τρεις, κέρδισε τη στατική φάση που προήλθε το γκολ και είχε την πρώτη κεφαλιά. Το κυριότερο, είχε πάθος και δυναμισμό, ενώ ήταν παρών σε κάθε διαμαρτυρία, δείχνοντας ότι δένει με την ομάδα.

Από εκεί και πέρα, η νίκη εναντίον μιας ομάδας που δεν έχει νικήσει στην έδρα της, όπως είναι η Βέροια, δεν συνιστά επίτευγμα. Όμως, είναι σημαντική, γιατί δίνει χρόνο στον Στραματσόνι να εργαστεί για μία εβδομάδα και να διορθώσει λάθη και παραλείψεις που έχει εντοπίσει. Προσφέρει ένα διάλειμμα ηρεμίας, εν μέσω μίας ταραγμένης χρονικής περιόδου για τον Παναθηναϊκό.

Το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι εναντίον του Αστέρα Τρίπολης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι πολύ δύσκολο, διότι πρόκειται για τον πιο δυνατό αντίπαλο που θα συναντήσει ο Παναθηναϊκός με τον Στραματσόνι στην τεχνική ηγεσία. Οπότε, θα έχουμε ένα πρώτο δείγμα για τη βελτίωση που έχει συντελεστεί από τον Ιταλό.

Ο Στραματσόνι αδικείται με το να κριθεί η εργασία του σε μία τόσο ταραχώδη σεζόν που διανύει ο Παναθηναϊκός. Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο, όπως και η ζωή, δεν προσφέρουν δίκαιες συνθήκες κρίσης και αυτό ισχύει και για τον Ιταλό. Εγώ θεωρώ ότι πολύ σημαντικό ότι ο Στραματσόνι θα το παλέψει όσο δεν πάει, γιατί έχει και αυτός πολλά να χάσει, εάν χρεωθεί άλλη μία αποτυχία. Οπότε, πιστεύω πως θα τη βρει την άκρη.

Για τα υπόλοιπα, ας περιμένουμε την εκδίκαση της έφεσης την Τετάρτη και θα επανέρθουμε στα παρεπόμενα του ντέρμπι.

http://www.prasinanea.gr/

About gus_maverick