Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Κύπελλο / Το έσωσε στο τέλος ο Ατρόμητος

Το έσωσε στο τέλος ο Ατρόμητος

Ένας νωχελικός Ατρόμητος βρέθηκε μέσα στο Περιστέρι πίσω στο σκορ κόντρα στη Βέροια με 2-0, στο τελευταίο δεκάλεπτο έφτασε στην ισοφάριση σώζοντας βαθμούς, εντυπώσεις και ηρεμία για τη συνέχεια.

Με βάση την εικόνα του ματς για 80 λεπτά η Βέροια όχι απλά βρέθηκε απόλυτα δίκαια μπροστά στο σκορ με 2-0, χάρη σε γκολ των Μαγέφσκι και Καϊκούτ, αλλά το σκορ την αδικούσε, καθώς είχε χάσει πολύ μεγάλες ευκαιρίες για τη διεύρυνση του προβαδίσματός της. Ωστόσο, ένας αγώνας διαρκεί 90 λεπτά, κάτι που φρόντισαν να μάθουν με τον πλέον σκληρό τρόπο οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη.

Ο Ατρόμητος που δεν είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει καμία κλασική ευκαιρία μέχρι εκείνη την ώρα, μέσω ενός γκολ από το… πουθενά του Κούρου (83′) και του «Ironman» (καθώς δεν έχει χάσει αγώνα του φετινού Ατρόμητου) Λαζαρίδη (87′) «έκλεψε» την ισοπαλία, που εκτός τον βαθμό, χαρίζει μερικές μέρες ηρεμίας μέχρι το ματς με τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο».

Το ματς

Σε μονόλογο εξελίχθηκε το α’ ημίχρονο για τη Βέροια που παρουσιάστηκε πολύ πιο διαβασμένη, μεθοδική και παθιασμένη από τον Ατρόμητο που από την πλευρά του ήταν άχρωμος, άγευστος και άοσμος με τα καίρια επιθετικά του ατού (Στόιτσεφ, Μαρσελίνιο, Λε Ταλέκ) να είναι σε κακή μέρα.

Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη κατάφεραν να δημιουργήσουν 9 τελικές προσπάθειες στην εστία του Αντρέι Γκορμπούνοφ είτε μέσω στημένων φάσεων που αποτελούν «πληγή» για τους Περιστεριώτες είτε και μέσω δημιουργίας. Μόλις στο 5’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Μαγέφσκι και Καϊκούτ, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Γκορμπούνοφ κατάφερε να αποκρούσει.

Παρ’ όλα αυτά το… μοιραίο με βάση την εξέλιξη του ματς συνέβη για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, καθώς στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Γιουσούφ νίκησε κατά κράτος στο ένας με έναν τον Κούρο, γύρισε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και μετά την προσποίηση του Καϊκούτ, με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ του Μαγέφσκι νίκησε τον Γκορμπούνοφ, ανοίγοντας το σκορ.

Σαν να μην έφταναν, μάλιστα, όλα αυτά για τον Ατρόμητο δέχθηκε και το δεύτερο γκολ στο 51’, όταν ο Κιβρακίδης έκανε το πέναλτι (που από το ριπλέι φαίνεται ίσως και να μην υπάρχει παράβαση) στον Μερεμπασβίλι και ο Καϊκούτ δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Γκορμπούνοφ.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου στη συνέχεια θέλοντας να ταρακουνήσει κάπως τα πράγματα, πέρασε στο ματς τους δύο πιτσιρικάδες, Λημνιό και Μπαστακό, αλλά και πάλι η ομάδα του εντός αγωνιστικού χώρου ήταν εντελώς… άνευρη. Εκεί, λοιπόν, που όλα έδειχναν ότι η Βέροια θα πανηγυρίσει μια νίκη μισή πρόκριση, γύρισε ο… διακόπτης.

Ο Κούρος στο 83’ με μια βολίδα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή της Βέροιας κατάφερε να νικήσει τον Λόπεθ, αν και μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι η μπάλα κόντραρε σε σώματα των παικτών της Βέροιας. Η μείωση του σκορ, όμως, δεν έλεγε τίποτα. Ο Ατρόμητος για να κερδίσει βαθμό, εντυπώσεις και κυρίως ηρεμία, αφού το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αποτελεί μια πραγματικότητα έπρεπε να ξανασκοράρει και τα κατάφερε στο 87’, όταν ο Λαζαρίδης πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Μαρσελίνιο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόπεθ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα ο Μαρσελίνιο, γιατί πάτησε σε «νεκρό» χρόνο τον Μαραγγό.

πηγή sport fm

About m bonsu