Home / Γενικές ειδήσεις / Το ένοχο μυστικό του βιολιστή του Τιτανικού

Το ένοχο μυστικό του βιολιστή του Τιτανικού

Οι βιολίστες του Τιτανικού χαρακτηρίζονται ως ήρωες, καθώς έπαιζαν μουσική μέχρι την τελευταία στιγμή πριν από την βύθιση του Τιτανικού το 1912, σε μια τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 1.500 επιβάτες.

Ο Τιτανικός ήταν Βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο που βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σάουθαμπτον προς τη Νέα Υόρκη, όταν στις 15 Απριλίου του 1912 συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο. Μέχρι και σήμερα χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα στη σύγχρονη ιστορία. Στο παρθενικό του ταξίδι μετέφερε 2.224 επιβάτες και πλήρωμα.

Από αυτούς οι 1.500, μεταξύ των οποίων γυναικόπαιδα, άνδρες και το πλήρωμα, που δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στις βάρκες διάσωσης, άκουγαν τη παρηγορητική μουσική των βιολιστών, που γνώριζαν ότι σε ελάχιστα λεπτά θα συναντούσαν τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.

Παρόλο που, στο πλοίο επικρατούσε πανικός, με τους εναπομείναντες επιβάτες να αναζητούν απεγνωσμένα μια δίοδο διαφυγής και σωτηρίας, οι μουσικοί συνέχισαν να παίζουν, καθώς γνώριζαν καλά ότι ήταν η τελευταία αφορά που θα άκουγαν την αγαπημένη τους μελωδία.

Ο Jock Hume ήταν ένας εκ των μουσικών και η ιστορία της ζωής του ξετυλίγεται 103 χρόνια μετά την τραγωδία και αποκαλύπτει το καλοφυλαγμένο, ένοχο μυστικό του.  Σήμερα, ο εγγονός του διηγείται την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία:

“Η γιαγιά μου τον περίμενε να παντρευτούν μετά την επιστροφή του από το υπερωκεάνιο ταξίδι, που θα του εξασφάλιζε μια ικανοποιητική αμοιβή”, τόνισε ο εγγονός και πρόσθεσε ότι η γιαγιά του, Mary Costin, ήταν ήδη έγκυος και περίμενε ένα κοριτσάκι, την μητέρα του. “Όταν έμαθε ότι το όνομά του αγαπημένου της δεν βρισκόταν στην λίστα με τους διασωθέντες, γνώριζε ότι είχε έρθει το τέλος”.

Ωστόσο, η Mary Costin δεν θα μπορούσε να μαντέψει το ένοχο μυστικό του αγαπημένου της. “Μέχρι πριν από λίγο καιρό ήξερα ότι ο παππούς μου ήταν ένα από τα θύματα του Τιτανικού”, αναφέρει ο ίδιος.

“Φέτος ένας συλλέκτης παλιών αντικειμένων του Τιτανικού είχε καταφέρει να αγοράσει κάποιες διάσπαρτες σελίδες από βιβλία που σχετίζονται με το πλοίο. Έτσι, αναρωτήθηκα αν σε αυτές τις σελίδες αναφερόταν το οτιδήποτε για τον παππού μου ή για την γιαγιά μου και επισκέφθηκα την έκθεση”.

Ήταν τότε που ο Christopher Ward ανακάλυψε την αλήθεια!

“Ανακάλυψα ότι σε μια από αυτές της σελίδες αναφερόταν το όνομα του παππού μου και την μηνιαία πληρωμή χρημάτων από την τράπεζα Colonial Bank στο Κίνγκστον της Τζαμάικα, όπου κάθε 1η του μήνα ένα ποσό πήγαινε σε κάποια κυρία Ethel, όπως ακριβώς συνέβαινε με την γιαγιά μου, που λάμβανε επίδομα για το ορφανό παιδί της”, αναφέρει.

“Ήξερα ότι ο παππούς μου είχε επισκεφθεί την Τζαμάικα, ωστόσο ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι είχε οικογένεια εκεί, η ανακάλυψη ήταν σοκαριστική και δυο μέρες αργότερα πήγα στο Κίνγκστον, για να γνωρίσω από κοντά αυτή την άλλη οικογένεια”, θα πει ο ίδιος.

“Γνώρισα την εγγονή και την δισέγγονη της Ethel, και τα ερωτήματα για τον αν η γιαγιά μου γνώριζε για την ύπαρξη της άλλης γυναίκας και του άλλου παιδιού θα μείνουν για πάντα αναπάντητα” , κατέληξε ο Christopher Ward.

Πηγή: news247.gr

About Panos Dreamer