Home / Ειδήσεις / Τουλάχιστον 4.000 εφαρμογές της Apple έχουν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό

Τουλάχιστον 4.000 εφαρμογές της Apple έχουν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό

Περίπου 4.000 εφαρμογές στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple φαίνεται πως έχουν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, αποκαλύπτοντας πως το App Store έχει πληγεί σοβαρά. Αρχικά, η Apple είχε ανακοινώσει πως ο αριθμός των εφαρμογών που είχαν πληγεί από το XcodeGhost malware δεν ξεπερνούσε τις 40, ωστόσο σήμερα σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αποκάλυψε ότι ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά μεγαλύτερος σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το XcodeGhost δημιουργήθηκε από χάκερ ώστε να «εισβάλει» σε iPhones και iPads των χρηστών μέσω των εφαρμογών που κατεβάζουν από το App Store. Οι χάκερ κατάφεραν να ενσωματώσουν το malware (κακόβουλο λογισμικό) στον κώδικα λογισμικού διάφορων εφαρμογών, ξεγελώντας με αυτόν τον τρόπο τους προγραμματιστές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τη μολυσμένη έκδοση του Xcode για την ανάπτυξη εφαρμογών.

Η Apple σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι όλοι οι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το Xcode θα πρέπει να σιγουρευτούν ότι χρησιμοποιούν τη σωστή έκδοση του λογισμικού.

About Panos Dreamer