Home / Επιχειρήσεις / Τι συζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον Brad Smith της Microsoft

Τι συζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον Brad Smith της Microsoft

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των εργασιών του forum «The Trilateral Commission».
Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η ευρύτερη παρουσία και τα επενδυτικά σχέδια της Microsoft στην Ελλάδα, η πρόοδος στην υλοποίηση της επένδυσης της εταιρείας για την ανάπτυξη data centers στην Αττική και η εξέλιξη του προγράμματος για την πιστοποιημένη κατάρτιση 100.000 εργαζόμενων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στο πεδίο των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση της Microsoft στα data centers ήταν η πρώτη που ανακοινώθηκε στον κλάδο, αλλά στην πορεία ανάλογες επενδύσεις ανακοίνωσαν και άλλα μεγάλα τεχνολογικά ονόματα, όπως η Google και η Amazon. 
Εως το 2025 η επένδυση στα 3 data centers της Microsoft θα έχει ολοκληρωθεί καθώς προχωράει η αδειοδότηση, ενώ έχουν ήδη αποκτηθεί οι εκτάσεις που απαιτούνται, έχει δηλώσει στην «Κ» ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας. Tο σύμπλεγμα των data centers στην Ελλάδα είναι το πρώτο που θα κατασκευάσει η Microsoft στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και η εγγύτητά της σε σημαντικές αναδυόμενες αγορές, αλλά και μια σειρά από άλλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως το ανθρώπινο δυναμικό της, κατέστησαν τη χώρα προορισμό για αυτήν την επένδυση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Microsoft Ελλάδας.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: Η Microsoft εμπιστεύθηκε την Ελλάδα – Η σημασία της πρωτοβουλίας GRforGrowth
Απαρτία των κολοσσών του cloud: Έρχεται και η Google
Microsoft: Σχεδιάζοντας data centers εν μέσω ενεργειακής κρίσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview