Αναμενόμενος ήταν ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε κοντά στον Μαραθιά Φωκίδας σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Ακη Τσελέντη.

«Από καιρό διεγερμένη»

Οπως σημειώνει σε ανάρτησή του, «η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά».

Ακολουθεί η ανάρτηση του Ακη Τσελέντη:

«Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 00:09 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.7 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 153 χλμ. ΔΒΔ της Αθήνας.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χλμ. Β του Αιγίου.
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 38.3949 Βόρεια
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 22.0482 Ανατολικά
Έγινε κοντά στο Μαραθιά και η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά».

Ανακοίνωση Σεισμού της 13/01/2021
Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το…

Δημοσιεύτηκε από Akis Tselentis στις Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Δεν οδηγούν σε μεγάλο σεισμό

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας αναφέρει από την πλευρά του ότι έχει μελετήσει ενόργανα την περιοχή, στην οποία παρατηρείται εδώ και μερικές εβδομάδες έντονη σεισμική δραστηριότητα με σεισμούς μικρού μεγέθους.

Και προσθέτει πως παρόμοιες μικροσεισμικές δραστηριότητες ή σμηνοσειρές έχουν παρατηρηθεί χωρίς να οδηγούν σε κάποιον μεγάλο σεισμό.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Γεράσιμου Χουλιάρα:

«Έχω μελετήσει ενόργανα την περιοχή του Κορινθιακού και την συγκεκριμένη περιοχή που παρατηρούμε εδω και μερικές εβδομάδες μια έντονη σεισμική δραστηριότητα με σεισμούς μικρού μεγέθους. Παρόμοιες μικροσεισμικες δραστηριότητες ή σμηνοσειρές έχουν παρατηρηθεί χωρίς να οδηγούν σε κάποιον μεγάλο σεισμό. Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι η συνεχής καταπόντιση ιδιαίτερα των παλαιών κατοικιών και κτιρίων με μικρές δονήσεις φέρει επιβάρυνση της στατικότητας και μια πρόχειρη μάτια ενός μηχανικού μπορεί να μας δώσει την σωστή κατεύθυνση προληπτικά. Η περιοχή εχει βεβαρημένο ιστορικό με μεγάλους και καταστροφικούς σεισμους και ο τελευταίος ήταν το 1995 με επίκεντρο στο Γαλαξίδι που φέρνει στις μνήμες όλων μας τις τραγικές στιγμές των νεκρών, των εγκλωβισμένων και την συγκλονιστική διάσωση του μικρού Ανδρέα στη “χάρτινη” πολυκατοικία του Αιγίου».

Περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο Ακης Τσελέντης σε νέα ανάρτησή του σημείωσε ότι «Το βράδυ θα καταλάβετε πολλούς αλλά θα είναι μικροί εμείς το παρακολουθούμε από το Γεωδυναμικό γιατί έχουμε πολλά όργανα στην περιοχή καλό σας βράδυ».

Έχω μελετήσει ενόργανα την περιοχή του Κορινθιακού και την συγκεκριμένη περιοχή που παρατηρούμε εδω και μερικές…

Δημοσιεύτηκε από Gerasimos Chouliaras στις Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο