Home / Ειδήσεις / «Τη μεγάλη εθνική συνεννόηση» προτείνει ο Αντ. Σαμαράς

«Τη μεγάλη εθνική συνεννόηση» προτείνει ο Αντ. Σαμαράς

«Αδιαπραγμάτευτη» χαρακτηρίζει «την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς.

«Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ», αναφέρει, «θα σήμαινε ανυπολόγιστη καταστροφή. Θα χάναμε τώρα πολλαπλάσια από όσα έχασε η χώρα από την αρχή της κρίσης. Και θα τα χάναμε μέσα σε λίγες εβδομάδας, όχι σε έξι χρόνια. Καμιά κοινωνία δε μπορεί να το αντέξει αυτό. Και καμιά δημοκρατία?».

Στο ίδιο άρθρο ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε αλλαγή πολιτικής». «Μπορούμε ακόμη να ανατρέψουμε αυτό το αδιέξοδο», αναφέρει, «δίνοντας ώθηση στις μεταρρυθμίσεις, προωθώντας ακόμη ταχύτερα αποκρατικοποιήσεις και επιλέγοντας ξεκάθαρα τον περιορισμό του μεγάλου κράτους αντί για νέους φόρους».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ «τη μεγάλη εθνική συνεννόηση, ως μια τελευταία ευκαιρία για να απαλλαγεί από τα “βαρίδια” και τις ιδεοληψίες του». «Η πρόταση αυτή, ισχύει και γι? όλους τους άλλους» προσθέτει και καταλήγει: «Όταν η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ, δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό να ολιγωρούν ή να διστάζουν».

Ο πρώην πρωθυπουργός επιτίθεται στην κυβέρνηση και την κατηγορεί ότι ενώ «παρέλαβε τη χώρα σε πλεονάσματα και ανάκαμψη, έχασε πολύτιμο χρόνο, βούλιαξε την οικονομία πάλι σε ελλείμματα και ύφεση και δεν μπορεί να αντισταθεί στις απαιτήσεις των δανειστών».

«Υποβάθμισε», υποστηρίζει, «τη διαπραγματευτική της θέση. Κατάφερε να απομονώσει την Ελλάδα από παντού, πυρπολώντας τον κόσμο όλο με δηλώσεις εξωφρενικές. Και τώρα αντιμετωπίζει το εφιαλτικό δίλημμα: Μια πολύ κακή συμφωνία ή μια ολέθρια χρεοκοπία, με ή χωρίς έξοδο από το ευρώ».

πηγή απε μπε

About m bonsu