Home / Διεθνή / Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους καλοπερασάκηδες

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους καλοπερασάκηδες

Κι όμως, ήθελε να δραπετεύσει…

Ασουνσιόν
Ένας από τους άγραφους νόμους της φυλακής είναι, παγκοσμίως, πως ό,τι είσαι «έξω» είσαι και «μέσα»: Το νόμο αυτό επιβεβαίωσε στο έπακρο νονός ναρκωτικών σε φυλακή της Παραγουάης, το κελί του οποίου ήταν εξοπλισμένο στην εντέλεια και διακοσμημένο όσο καλύτερα του επέτρεπε το γούστο του.

Το κελί… σουίτα είχε ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, κουζίνα και χώρο συνεδριάσεων. Το κελί «ανακαλύφθηκε» πρόσφατα στη φυλακή Τακουμπού ενώ ο ίδιος ο κρατούμενος, ο βραζιλιάνος Ζαρβίς Χιμένες Παβάο, έχει ήδη μεταφερθεί σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Στα διαφορετικά δωμάτια του κελιού βρίσκονταν μία μεγάλη τηλεόραση πλάσμα, άνετοι καναπέδες και μεγάλο κρεβάτι, βιβλιοθήκη και μεγάλη συλλογή DVD. Το ξεχωριστό μπάνιο και ο κλιματισμός είναι αυτονόητα.

Επιχειρηματικό μυαλό, ο Παβάο διέθετε επίσης το κελί του προς ενοικίαση σε συγκρατούμενούς του -η… «εγγραφή» στη λίστα ενοικιαστών στοίχιζε 5.000 δολάρια και από εκεί και έπειτα η εβδομάδα πήγαινε στα 600 δολάρια.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παβάο σκόπευε να δραπετεύσει: Στην Παραγουάη εκτίει ποινή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όμως το πρόβλημα θα γίνει για αυτόν μεγαλύτερο όταν ολοκληρώσει την ποινή του τον επόμενο χρόνο αλλά εκδοθεί στη συνέχεια στη Βραζιλία.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis