Home / START UPS / Την ελληνική Nimaworks εξαγόρασε η Adaptavist έναντι 1,5 εκατ. ευρώ

Την ελληνική Nimaworks εξαγόρασε η Adaptavist έναντι 1,5 εκατ. ευρώ

Υπήρξε µία εξαγορά που πέρασε κάτω από το ραντάρ της αγοράς, αλλά φανερώνει τη δυναμική που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές εταιρείες Πληροφορικής. Μέσα στον Δεκέμβριο η ελληνική εταιρεία Nimaworks, με έδρα στο Χαλάνδρι και δραστηριότητα και στην Κύπρο, περιήλθε στον έλεγχο του βρετανικού πολυεθνικού ομίλου Adaptavist. Το τίμημα της συναλλαγής για την απόκτηση του 100% της Nimaworks διαμορφώθηκε σε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ».
Η Nimaworks ιδρύθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια ως πιστοποιημένος συνεργάτης της αυστραλιανής εταιρείας Atlassian που αναπτύσσει λογισμικό για προγραμματιστές και για επιχειρήσεις. Τα προϊόντα δηλαδή της Atlassian και κατ’ επέκταση της Nimaworks –τους τελευταίους 14 μήνες αποτελεί πλατινένιο συνεργάτη της αυστραλιανής εταιρείας– αποσκοπούν στη βελτίωση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων και στην αποτελεσματικότερη οργάνωση των λειτουργιών τους.

H Adaptavist, υπό την ομπρέλα της οποίας βρίσκεται από τις αρχές του μήνα η Nimaworks, αποτελεί πλατινένιο συνεργάτη της Atlassian και η σύμπραξη αυτή με την αυστραλιανή εταιρεία λογισμικού αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά που συνέχει τους δύο παίκτες. Με την εξαγορά της εταιρείας, που βρίσκεται στην οδό Ριζάρη στο Χαλάνδρι, η βρετανική Adaptavist επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική και κυπριακή αγορά, όπως και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EMEA).
Η Adaptavist που διαθέτει περισσότερους από 18 χιλ. πελάτες, από τους οποίους οι μισοί αποτελούν εταιρείες του Fortune 500, ιδρύθηκε το 2005, δραστηριοποιείται σε 15 χώρες και οι χρήστες των προϊόντων της ξεπερνούν τα 15 εκατ. Οπως αναφέρουν τα στελέχη της, δυνατό σημείο της Nimaworks αποτελεί η τεχνογνωσία στον τομέα της διαχείρισης υπηρεσιών πληροφορικής, που είναι γνωστός διεθνώς με το ακρωνύμιο ITSM και αντιπροσωπεύει μία αγορά με εκτιμώμενη αξία 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2027 και ρυθμό ανάπτυξης 18%. Οι υπηρεσίες ITSM έχουν περισσότερο ολιστικό χαρακτήρα, διαθέτοντας ως στόχο τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πληροφοριακών συστημάτων (IT) ενός οργανισμού με βάση τις ευρύτερες ανάγκες και τους στόχους για επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης.

Σε αντίθεση δηλαδή με τις «παραδοσιακές» υπηρεσίες υποστήριξης IT που έχουν ως αντικείμενο απλώς τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των υπολογιστών. Ο διαρκής στόχος των επιχειρήσεων για ενίσχυση της παραγωγικότητάς τους και η εξοικονόμηση χρόνου έχουν ενισχύσει και τη ζήτηση για υπηρεσίες και λογισμικά ITSM, τροφοδοτώντας εξαγορές όπως αυτή της Nimaworks από την Adaptavist.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ΣΕΒ, η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων εξακολουθεί να μην επενδύει σε σύγχρονες τεχνολογίες και να επικεντρώνεται σε συστήματα ξεπερασμένων δυνατοτήτων. Για να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων είναι πλέον επιβεβλημένη η αλλαγή επιχειρηματικής φιλοσοφίας στην αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής, όπως παρατηρεί ο φορέας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview