Home / Πολιτική / Τηλεφώνημα Κουλέμπα σε Δένδια για την πρωτοβουλία του να πάει στη Μαριούπολη

Τηλεφώνημα Κουλέμπα σε Δένδια για την πρωτοβουλία του να πάει στη Μαριούπολη

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει στις ουκρανικές αρχές η πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια να μεταβεί στην πολύπαθη Μαριούπολη ως επικεφαλής αποστολής που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

Μετά τις δημόσιες αναφορές στον κ. Δένδια από τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δέχθηκε σήμερα τηλεφώνημα από τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο κ. Κουλέμπα τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ουκρανία, τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία μετάβασης στη Μαριούπολη ώστε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ υπογράμμισε και τις δημόσιες ευχαριστίες του προέδρου Ζελένσκι.

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, που ήταν ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει τη δουλειά των ανθρωπιστικών διαδρόμων μας στη Μαριούπολη προκειμένου να σώσουμε τον λαό μας από την πόλη και να μεταφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία είναι πολύ κρίσιμη για οποιονδήποτε βρίσκεται εκεί», είπε ο Ζελένσκι μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Πηγή: skai.gr

ΝΔ για Βασίλη Δημάκη: Με την τοποθέτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ποιος δίνει άλλοθι στον δραπέτη
Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: Οι εταιρείες να καταθέσουν μερίδιο των υπερκερδών – Live
Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Παναγιά και Οινούσσες

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

About skaigr