Home / Ειδήσεις / Τζανακόπουλος: Υποχωρήσαμε αμοιβαία εμείς και το ΔΝΤ

Τζανακόπουλος: Υποχωρήσαμε αμοιβαία εμείς και το ΔΝΤ

Συγκλίσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών στα μέτρα και τα αντίμετρα εντοπίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και επεσήμανε ότι «υποχωρήσαμε αμοιβαία εμείς και το ΔΝΤ».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως στα εργασιακά υπάρχει ακόμη «επιφύλαξη», ενώ είναι ήδη γνωστό ότι για τα εργασιακά υπάρχει διαφωνία.

Για τις συντάξεις και το αφορολόγητο είπε ότι από το 2019 θα υπάρξουν αλλαγές με επιβαρύνσεις αλλά και ελαφρύνσεις για άλλες κοινωνικές κατηγορίες.

«Το ΔΝΤ δεν συμφωνεί με τον τρόπο που επιτυγχάνεται το πρωτογενές πλεόνασμα. Θέλει να αλλάξει ο τρόπος γιατί θεωρεί ότι ο τρόπος μέχρι το 2018 δεν έχει αναπτυξιακή κατεύθυνση», επεσήμανε.

«Αυτή τη στιγμή συζητάμε με τους εταίρους για μία συνολική συμφωνία – όχι μία “σπασμένη” συμφωνία μέχρι το 2018, μία άλλη για το 2019» και άλλη για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και τα πρωτογενή πλεονάσματα, εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι μία συμφωνία «που θα πάει τη χώρα και την οικονομία και μετά το 2019».

Εκτός από το ΔΝΤ, για το κλίμα της αβεβαιότητας η κυβέρνηση αποδίδει ευθύνες και στην αξιωματική αντιπολίτευση που την κατηγορεί ότι επέλεξε πολιτική «κινδυνολογίας και καταστροφολογίας» ενώ για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε ότι πρόκειται για προσωρινά στοιχεία, που, ακόμα και αυτά, καταδεικνύουν μηδενική ύφεση για το 2016.

Για στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειχναν ύφεση και βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονα με την ομιλία του Πρωθυπυοργού στο υπουργικό πολλοί αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να μην υπήρξε ενημέρωση του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η ΕΛΣΤΑΤ είναι μια ανεξάρτητη αρχή και δεν είναι δυνατό να έχει τα στοιχεία ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην ερώτηση αν ο κ. Τσακαλώτος είχε τα στοιχεία η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν «να ρωτήσετε τον υπουργό Οικονομικών».

newsbeast.gr

About Andreas Chondros