Home / Ειδήσεις / Τζακ Λιου: Το ελληνικό χρέος πρέπει να καταστεί σύντομα βιώσιμο

Τζακ Λιου: Το ελληνικό χρέος πρέπει να καταστεί σύντομα βιώσιμο

Συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Ο κ. Λιου, είπε ότι υπάρχει τακτική επικοινωνία ΗΠΑ-Ελλάδας για τις συμφωνίες της χώρας με τους διεθνείς εταίρους της

Στην πρόοδο που η Ελλάδα έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα αλλά και στην ανάγκη να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο οι συζητήσεις για το χρέος αναφέρθηκε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μιλώντας από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Λιου είπε ότι υπάρχει τακτική επικοινωνία ΗΠΑ-Ελλάδας για τις συμφωνίες της χώρας με τους διεθνείς εταίρους της, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο» και τονίζοντας ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειές που έχει καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση έως τώρα.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί», είπε και τόνισε πως οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να σηματοδοτήσουν έναν δυναμωτικό κύκλο για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις». Ωστόσο, αν και σημείωσε πως οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα ήταν πολύ σημαντικές, την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν.

«Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που θα οδηγήσει σε επενδύσεις στο άμεσο μέλλον», είπε.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι πρέπει να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος «για να υπάρχει ένα υγιές περιβάλλον και να επιτευχθούν τα συμφωνηθέντα» και τόνισε πως η ελάφρυνση του χρέους είναι σημαντική «για να διατηρηθεί η σταθερότητα στην Ελλάδα». Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Λιου, υπάρχουν πολλές επιλογές για να φτάσει κανείς στο πώς το χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη σύνοδο των G20 o κ. Λιου είπε πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία που υπάρχουν για να τονωθεί η ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως ήταν κοινή διαπίστωση ότι η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου ήταν ένας σημαντικός σταθμός και πως αποφασίστηκε εκεί ότι δεν ήταν βιώσιμο το ελληνικό χρέος και έπρεπε να ληφθούν και άλλα μέτρα «και αυτή η κοινή εκτίμηση από τις δύο πλευρές είναι σημαντική».

Όπως είπε, συζήτησε με τον Τζακ Λιου και τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Αμερικανικός ΥΠΟΙΚ πηγαίνει στη G20 ως φίλος της Ελλάδας «για να ανοίξει τις συζητήσεις που χρειάζεται να ληφθούν για το ελληνικό χρέος μέχρι το τέλος του έτους».

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis