Home / Διεθνή / ΤΕΛΟΣ για τα ρολόγια της ΔΕΗ !!

ΤΕΛΟΣ για τα ρολόγια της ΔΕΗ !!

Διαγωνισμός για τρεις «μνηστήρες» που κατέθεσαν προσφορές Οι κοινοπραξίες Intracat-OTE-Intrasoft International και Ενωση Εταιρειών Μicrodata με την κινεζική SMEC, καθώς και η Intracom Telecom κατέθεσαν τελικά προσφορά στον διαγωνισμό του Διαχειριστή Δικτύων Διανομής Ηλεκτρισμού για την εγκατάσταση 200.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρισμού σε νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις, ως πιλοτικό πρόγραμμα, με στόχο την εν συνεχεία αντικατάσταση όλων των αναλογικών μετρητών.

Οι προσφορές καλύπτουν δύο είδη μετρητών, βάσει των επιταγών της προκήρυξης. Συνολικά, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 86,5 εκατ. €, πρόκειται δε για το πρώτο μέρος του μεγάλου διαγωνισμού για τη μαζική τοποθέτηση μετρητών, ύψους 1 δισ. €.

1
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εγκατάσταση και 30.000 ειδικών οικιακών οθονών, των λεγόμενων «in home displays». Mέσω της οθόνης ο πελάτης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για την κατανάλωση του ηλεκτρισμού που πραγματοποιεί. Τα δεδομένα της κατανάλωσης, που ανάλογα με τις δυνατότητες της συσκευής μπορεί να είναι πολύ αναλυτικά, π.χ. πόσο ρεύμα καταναλώθηκε μία συγκεκριμένη ώρα ή στοιχεία για τον λογαριασμό ρεύματος κ.λπ. μπορούν να μεταδίδονται και στο κινητό ή στην οθόνη του υπολογιστή.

Πηγή Tromaktiko

About gus_maverick