Home / Διεθνή / Τελευταίο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κάμερον

Τελευταίο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κάμερον

Στην πρωθυπουργία η Τερέζα Μέι

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συνεδρίαση σήμερα, Τρίτη, του υπουργικού συμβουλίου της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς ο Ντέιβιντ Κάμερον θα προεδρεύσει για τελευταία φορά και η παρέμβασή του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το ίδιο ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι και η συνομιλία που θα έχει την Τετάρτη με τη βασίλισσα Ελισάβετ, στην οποία θα υποβάλει την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.

Αμέσως μετά, η 13η Ιουλίου θα καταγραφεί ως η ημερομηνία που η Βρετανία απέκτησε τη δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της, μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ, την Τερέζα Μέι.

Η κούρσα της διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον έληξε τη Δευτέρα, πολύ πιο σύντομα απ’ ότι είχε προβλεφθεί, μετά την απόφαση της Αντρέα Λίντσομ να αποσυρθεί από τη μάχη.

Η Λίντσομ ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την κούρσα, αναγνωρίζοντας πως η Μέι έχει συγκεντρώσει περισσότερη υποστήριξη από την ίδια εκ μέρους των βουλευτών των Τόρις.

«Βρίσκεται στην ιδανική θέση για να θέσει σε εφαρμογή το Brexit με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους Βρετανούς και υποσχέθηκε ότι θα το κάνει» δήλωσε η υφυπουργός Ενέργειας της Βρετανίας.

Παράλληλα ζήτησε και επίσημα συγγνώμη από την Μέι μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωσή τους σε συνέντευξη στους Times ότι «επειδή είναι μητέρα» είναι πιο ικανή για την πρωθυπουργία.

Η Τερέζα Μέι από την πλευρά της, στις πρώτες της δηλώσεις μετά την επισημοποίηση της νίκης της στην κούρσα διαδοχής, κάλεσε τη χώρα να ενωθεί υπό την ηγεσία της και υποσχέθηκε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαπραγμάτευση για το διαζύγιο της χώρας της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το Brexit σημαίνει Brexit και θα το μετατρέψουμε σε επιτυχία. Έχουμε ανάγκη να ενώσουμε τη χώρα μας» δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis