Home / Αστεία / Τα 10 καλύτερα παιχνίδια για ps1 όπως τα μάθαμε (μερικά underrated)

Τα 10 καλύτερα παιχνίδια για ps1 όπως τα μάθαμε (μερικά underrated)

Πολύ καλά ως άριστα είναι τα καινούργια παιχνίδια που κυκλοφορούν στις μέρες μας. Εξαιρετικά γραφικά, καταπληκτικό gameplay, εθιστικά σενάρια. Τα παλαιότερα βιντεοπαιχνίδια , όμως, για πολλούς έχουν άλλη αξία. Αυτή του να απολαμβάνεις πραγματικά το παιχνίδι, να ψυχαγωγείσαι και να διασκεδάζεις ταυτόχρονα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα τέτοιων παιχνιδιών που έχουν μείνει στο μυαλό μας ως μερικά απο τα πιο διασκεδαστικά για την κονσόλα του playstation 1 :

 

10. Rayman

CB3500142C2448FADF9F2454E347D2DA

O Rayman είναι ένας δισδιάστατος ήρωας με σκοπό να επαναφέρει την ειρήνη και την ισορροπία στον κόσμο σώζοντας τα Electoons (μικρά ροζ πλασματάκια) απο τον Mr Dark.

 

 

 

9. Medievil

Medievil-ps1

Το Medievil είναι ένα παιχνίδι τύπου κωμωδίας και τρόμου το οποίο σε βάζει στο ρόλο ενός τσαρλατάνου ιππότη , του  Sir Daniel Fortesque . Ο Sir Daniel είχε πεθάνει στη μάχη απο το πρώτο κιόλας βέλος που εκτοξεύθηκε και μετά απο 100 χρόνια γυρνάει ξανά στη ζωή απο λάθος του Zarok, ενός σατανικού μάγου, και ξεκινάει το ταξίδι του για να σώσει το βασίλειο του αλλά και να εξιλεωθεί και να γίνει ήρωας.

 

 

 

8. Disney’s Hercules

51VV9GJVHBL

Η ιστορία του Ηρακλή μέσα απο την Disney που σε βάζει στο ρόλο του ομώνυμου ήρωα, συναντώντας πολλά μυθικά θηρία και ολοκληρώνοντας τους άθλους του Ηρακλή, όπως τη μάχη εναντίον της Λερναίας Ύδρας για παράδειγμα.

 

 

 

7. Jackie chan stuntmaster

jacki

Ένα πραγματικά underrated βιντεοπαιχνίδι και άγνωστο σε πολύ κόσμο. Σε αυτό το παιχνίδι καλείστε να γίνεται εσείς ο Jackie chan (με τη φωνή και τις κινήσεις του ίδιου) και με Κουνγκ Φου να σώσετε τον παππού του, ο οποίος έχει απηχθεί απο τη Μαφία.

 

 

 

6. Spider-man

Spiderman-SLPM-86739-Front

Οι περιπέτειες του Spider-man σε ένα απο τα πρώτα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για τον Άνθρωπο-αράχνη παραμένοντας ακόμα και σήμερα ένα απο τα καλύτερα. Κολλήστε  σαν αράχνη στα κτήρια της Νέας Υόρκης και νικήστε τους αντιπάλους σας εκτοξεύοντας ιστό.

 

 

 

5. Tekken

tumblr_m6i4cgRnRT1qcpvp6

Και πιο συγκεκριμένα το Tekken 3 που ήταν και το καλύτερο της σειράς. Για πολλούς το κορυφαίο παιχνίδι σε στιλ fighting για το ps1. Έχετε την επιλογή να διαλέξετε ανάμεσα σε 23 παίκτες και να παλέψετε μέχρι να φτάσετε στον τελευταίο αρχηγό του παιχνιδιού.

 

 

4. Tomb Raider

tr1-012

Ένα απο τα πρώτα παιχνίδια εξερεύνησης που συνεχίστηκε και έγινε τριλογία. Μπείτε στη θέση της θρυλικής Lara Croft και αναζητήστε ναούς και μέρη στα οποία δεν έχει πατήσει ακόμα ο άνθρωπος και αντιμετωπίστε τους εχθρούς σας με τα χαρακτηριστικά δίδυμα πιστόλια.

 

 

3. Tenchu stealth assassins

7994_front

Ένα απο τα πιο underrated παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει για ps1. Ένα απο τα καλύτερα παιχνίδια για όσους λατρεύουν τους νίντζα και το πρώτο παιχνίδι νίντζα που περιέχει stealth. Μπείτε στην ψυχολογία ενός πολεμιστή νίντζα, γνωρίστε τα όπλα του και τους άσσους στο μανίκι του , αλλά προσέξτε να μείνετε στις σκιές…

 

 

2. Metal Gear Solid

maxresdefault

Το θρυλικό παιχνίδι του Hideo Kojima που μας σύστησε στον κόσμο του stealth. Για πολλούς το κορυφαίο παιχνίδι για το ps1. Ο Solid Snake είναι ένας μυστικός κατάσκοπος ο οποίος έχει εντολή να διεισδύσει στη βάση των τρομοκρατών στην Αλάσκα , και αφού περάσει απαρατήρητος, να σταματήσει το πηρηνικό χτύπημα που φαίνεται ότι σχεδιάζουν.

 

 

 

1. Crash Bandicoot

images-1-7

Πρώτο στη λίστα δεν θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο απο το  Crash Bandicoot. Αυτό το διαμάντι της Naughty Dog το οποίο αγαπήθηκε όσο λίγα βιντεοπαιχνίδια. Η σειρά είχε τρία παιχνίδια με το ένα να είναι πραγματικά καλύτερο απο το άλλο. Ο Crash είναι μια αλεπού που ξεφεύγει απο το εργαστήριο ως αποτυχημένο πείραμα και δίνει τη μάχη του έτσι ώστε να σώσει τον κόσμο απο τα καταχθόνια σχέδια του Dr Cortex. Το χιούμορ δεν λείπει σε πολλά σημεία του παιχνιδιού ενώ οι ωραίες και πολλές τοποθεσίες ανά τον κόσμο είναι ακόμα ένα θετικό.

Αθανασούλης Κωνσταντίνος

 

 

 

 

 

 

 

About Kostas Athanasoulis