Home / Ειδήσεις / Τα τρακτέρ των αγροτών του Έβρου «σταμάτησαν» στον Πέπλο

Τα τρακτέρ των αγροτών του Έβρου «σταμάτησαν» στον Πέπλο

Σε διαπραγματεύσεις με την αστυνομία βρίσκονται, αυτή την ώρα, στο Πέπλο του δήμου Φερών, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου, οι οποίοι ζητούν να τους επιτραπεί η διέλευση και να μεταβούν στο τελωνείο των Κήπων για την προγραμματισμένη τους κινητοποίηση.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σταματήσει τη μετάβαση των αγροτικών μηχανημάτων προς το τελωνείο, καθώς σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, δεν επιτρέπεται τη διέλευση βαρέων οχημάτων διά της Εγνατίας Οδού. Ωστόσο, τα αγροτικά μηχανήματα συνεχίζουν να συρρέουν στον Πέπλο.

Ο προγραμματισμένος για σήμερα αποκλεισμός της διέλευσης των φορτηγών από το τελωνείο των Κήπων (τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα τουριστικά λεωφορεία θα διέρχονται κανονικά) αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φορολόγηση των αγροτών και των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας εξαιτίας των πλημμυρών και των ζωονόσων που πλήττουν την περιοχή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Δουνάκης, τόνισε ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην κινητοποίησή τους, που εκτιμά ότι απλώς θα αρχίσει κάποιες ώρες αργότερα.

About Panos Dreamer