Home / Γενικές ειδήσεις / Τα πάντα θα είναι κλειστά την Πέμπτη: Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς.

Τα πάντα θα είναι κλειστά την Πέμπτη: Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς.

Σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας καλούν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στην πολιτική λιτότητας. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, 11.00 πμ. Αντίστοιχα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα. Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ, που στην Αθήνα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30.
Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν την ημέρα της απεργίας οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας, ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και το Τραμ δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο ματαιώσεων βραδινών δρομολογίων της Τετάρτης.

Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια και τα πλοία όλων των κατηγοριών, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Επίσης στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ. Ακόμη 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές. Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας ενώ θα υπάρχουν και εφημερεύοντα φαρμακεία. Κλειστά θα παραμείνουν και τα μουσεία, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Από την απεργία εξαιρούνται μόνο όσοι δημοσιογράφοι θα καλύψουν το απεργιακό ρεπορτάζ.

«Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια» αναφέρει η ΓΣΕΕ και προσθέτει:

«Για τη ΓΣΕΕ η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη “μητέρα των μαχών” απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;».

Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «επιβεβαίωση των εφιαλτικότερων σεναρίων για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων, με την υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου». «Η ίδια πολιτική συνεχίζεται, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της επαπειλούμενης χρεοκοπίας», αναφέρει και προσθέτει: «μένει σε εμάς, στους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να διεκδικήσουμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας».

Πηγή: http://tvxs.gr/

About gus_maverick