Home / Προτεινόμενα / Τα «νέα ξεκινήματα» του Jeff Bezos: Δώρο… γενεθλίων 500 εκατ. δολαρίων για έναν κροίσο

Τα «νέα ξεκινήματα» του Jeff Bezos: Δώρο… γενεθλίων 500 εκατ. δολαρίων για έναν κροίσο

12 Ιανουαρίου 1964
Τα 59α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon και τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Με περιουσία που υπολογίζεται από το Forbes στα 113 δισ. δολάρια, κανείς μπορεί να θεωρήσει ότι ο Μπέζος είναι από αυτούς τους ανθρώπους που έχουν τα πάντα. Όμως σε λίγες μέρες, ο ιδρυτής της Amazon θα παραλάβει ένα λίγο καθυστερημένο «δώρο γενεθλίων», το οποίο περίμενε εδώ και καιρό. Έστω και εάν το έχει παραγγείλει -και πληρώσει- μόνος του. 
Το νέο του superyacht, μήκους 127 μέτρων, βρίσκεται στη φάση των θαλάσσιων δοκιμών και αναμένεται να παραδοθεί στον δισεκατομμυριούχο τον Φεβρουάριο.

Μάλιστα, χθες αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το όνομά του, καθώς το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης (AIS) του σκάφους άρχισε να εκπέμπει τη θέση του, υπό την ονομασία «Koru». Πρόκειται για μία λέξη Μαορί που σημαίνει «νέα ξεκινήματα», ενδεχομένως αντανακλώντας τη φάση στην οποία βρίσκεται ο Μπέζος στη ζωή του. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, είναι προφανές ότι ο δισεκατομμυριούχος έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του. Χώρισε με την επί 25 χρόνια σύζυγό του για χάρη της παρουσιάστριας Λόρεν Σάντσεθ, πήγε μία βόλτα στο διάστημα, άρχισε να γυμνάζεται με εμφανή αποτελέσματα και γενικά φαίνεται να απολαμβάνει περισσότερο τη ζωή, με διακοπές, ταξίδια και ξέφρενα πάρτι.

 

 
 

 
 

View this post on Instagram

 

 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Φαίνεται ότι ο Μπέζος είχε καταλήξει στο όνομα του σκάφους του εδώ και καιρό, καθώς στις 2 Ιανουαρίου του 2022 είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του στο Instagram (μαζί με τις φωτογραφίες από το τρελό πάρτι με το οποίο υποδέχθηκε τον νέο χρόνο), την εικόνα ενός σπειροειδούς φυτού με το hashtag #koru, σε ένα post που μιλούσε για «προσωπική ανάπτυξη, ανανέωση, αναγέννηση και προσοχή σε κάθε στιγμή στη ζωή σου». «Γιορτάστε και αναπτυχθείτε», ήταν η ευχή του επιχειρηματία προς τους followers του.

 

 
 

 
 

View this post on Instagram

 

 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by Lauren Sanchez (@laurenwsanchez)

Τώρα, όλα δείχνουν ότι το Koru ετοιμάζεται για το παρθενικό του ταξίδι, όπως τουλάχιστον μαρτυρά η ενεργοποίηση του AIS, το οποίο είναι υποχρεωτικό για όλα τα σκάφη άνω των 300 τόνων που πραγματοποιούν διεθνή ταξίδια.
Πριν καν παραδοθεί στον διάσημο ιδιοκτήτη του, πάντως, το αξίας 500 εκατ. δολαρίων σκάφος έχει κιόλας ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.  Το μεγαλύτερο σκαρί που έχει χτίσει η Oceanco, μια εταιρεία που ειδικεύεται στα πολυτελή γιοτ, ήταν γνωστό έως πρότινος με το όνομα Y721 ή Project 721. Μόλις παραδοθεί θα είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό του κόσμου, τόσο μεγάλο ώστε θα έχει για… tender ένα άλλο superyacht.
Όμως, το project έγινε το επίκεντρο κακής δημοσιότητας πέρυσι, όταν αποκαλύφθηκε ότι μία ιστορική γέφυρα της Ολλανδίας θα έπρεπε να διαλυθεί, ώστε το superyacht του Αμερικανού κροίσου να μπορέσει να φτάσει από το ναυπηγείο, στην ανοικτή θάλασσα. Ο Μπέζος θα πλήρωνε τον δήμο του Ρότερνταμ για να διαλύσει και στη συνέχεια να ξανασυναρμολογήσει μία γέφυρα 95 ετών.
φωτ.: Shutterstock  
Αφότου τα νέα εξόργισαν τους κατοίκους του Ρότερνταμ –και όχι μόνο-, οι οποίοι απείλησαν να πετάξουν αυγά στο γιοτ του Μπέζος, το ναυπηγείο αναγκάστηκε να βρει μια άλλη λύση.
Έτσι, το σκάφος, που είναι διπλάσιο σε μήκος από ένα αεροπλάνο Airbus A380, μπήκε για πρώτη φορά στο νερό τον Αύγουστο. Τα τρία κατάρτια του φτάνουν σε ύψος 70 μέτρων, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για το ψηλότερο ιστιοπλοϊκό που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ξεπερνώντας σε ύψος ακόμα και την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.
Μόνο η συντήρηση του σκάφους λέγεται ότι θα κοστίζει 25 εκατ. δολάρια τον χρόνο. Όχι ότι αυτό αποτελεί θέμα για τον τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.
moneyreview.gr 
Διαβάστε επίσης: 
Τζεφ Μπέζος: Η αλήθεια για το ελληνικό επίθετο, τον άγνωστο πατέρα του και το τσίρκο
Jeff Bezos: O «κανόνας με τις δύο πίτσες» και τα άλλα μυστικά που τον έκαναν δισεκατομμυριούχο
Τέρμα τα γιοτ και τα ρολόγια: Πώς οι κοιλιακοί έγιναν το νέο σύμβολο του στάτους για τους CEOs

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview