Home / Γενικές ειδήσεις / Τα ζώα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία, εξαιτίας των capital controls.

Τα ζώα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία, εξαιτίας των capital controls.

Ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου, Ζαν-Ζακ Λεσέρ μίλησε στο ρωσικό δίκτυο Russia Today και καταγγέλλει ότι τα δελφίνια, οι φώκιες, οι λεμούριοι, τα φλαμίνγκο και οι γιγαντιαίοι μυρμηγκοφάγοι «βρίσκονται σε κίνδυνο» εξαιτίας της κατάστασης στην ελληνική οικονομία.

Ο Λεσέρ εξηγεί ότι «Με την εισαγωγή των capital controls, οι ξένοι προμηθευτές απαιτούν την προπλήρωση ολόκληρου του ποσού για την τροφή που εισάγεται στη χώρα, κάτι που όμως είναι δύσκολο να γίνει επειδή έχουν επιβληθεί περιορισμοί στα χρήματα που μεταφέρονται έξω».

«Από την πρώτη στιγμή των capital controls οι τρεις κύριοι προμηθευτές μας μάς ενημέρωσαν ότι κάθε τροφή θα πρέπει να προπληρωθεί εξ ολοκλήρου. Έχουμε μόνο δύο εβδομάδες για να παραλάβουμε ένα μεγάλο φορτίο με ψάρια» τόνισε ο Λεσέρ.

Σας υπενθυμίζουμε πως η είσοδος για τα παιδιά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι δωρεάν μέχρι και το τέλος Αυγούστου.
https://www.pes.gr/%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9/

About maryav