Home / Αθλητισμός / Τίτλοι τέλους για τον Τζιμπρίλ Σισέ

Τίτλοι τέλους για τον Τζιμπρίλ Σισέ

Την απόσυρση του απο την ενεργό δράση ανακοίνωσε o Τζιμπρίλ Σισέ σε γαλλική τηλεοπτική εκπομπή. Ο 34χρονος Γάλλος, πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ανέφερε πως πήρε αυτή την απόφαση επειδή τον Ιανουάριο θα υποβληθεί σε επέμβαση στο ισχίο και οτι έπρεπε να ”ακούσει” το σώμα του.

Ο Σισέ κατά τη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε σε 12 διαφορετικές ομάδες με τις σημαντικότερες να είναι η Λίβερπουλ και η Μαρσέϊγ. Το 2009 μετακόμισε στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό, μένοντας για δυο χρονιές,κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και αριθμώντας 50 γκολ σε 65 συμμετοχές. Ήταν μάλιστα ένα απο τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας.Είχε καταφέρει να αγωνιστεί σε 41 παιχνίδια φορώντας τη φανέλα της χώρας του, σκοράροντας 9 τέρματα. Απο το 2011 που έφυγε απο τον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να στεριώσει σε άλλη ομάδα, αλλάζοντας club κάθε χρόνο, έχοντας γενικά περιορισμένο χρόνο συμμετοχής και καταλήγοντας να παίζει στις χαμηλές κατηγορίες της Γαλλίας. Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, ταλαιπωρήθηκε απο πολλούς τραυματισμούς που ουσιαστικά τον ”γονάτισαν”. Είναι ενδεικτικό οτι ο μεγάλος αυτός γκολτζής δεν είχε σκοράρει για πάνω απο ένα χρόνο.

Ο Σισέ θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη όλων των φιλάθλων ως ο ποδοσφαιριστής με τα 1000 κουρέματα (άλλαξε πολύ συχνά το στιλ των μαλλιών του) αλλά και ως ο ποδοσφαιριστής που είχε τη δυνατότητα και το ταλέντο να κάνει μεγάλα πράγματα και τεράστια καριέρα αλλά τελικά δεν τα κατάφερε στον βαθμό που περίμενε ο κόσμος.

 

Επιμέλεια: Αθανασούλης Κωνσταντίνος

About Kostas Athanasoulis