Home / αφιέρωμα / Σώσε το λαπτοπ σου απ’ τον χυμένο καφέ

Σώσε το λαπτοπ σου απ’ τον χυμένο καφέ

Ο φορητός υπολογιστής έχει γίνει κάτι σαν “αναγκαίο κακό” τα τελευταία χρόνια και όπως είναι φυσικό, τα ατυχήματα δεν μπορεί να λείπουν. Είτε τον χρησιμοποιείς για τη δουλειά είτε για να χαζέψεις, σχεδόν πάντα αφήνεις δίπλα του μία κούπα ή ένα ποτήρι. Γεμάτα εννοείται…

Τώρα τι γίνεται όταν το σκεύος για κάποιον λόγο τουμπάρει και το περιεχόμενό του χυθεί σε όλο το λάπτοπ; Πρώτα πρώτα μη βιαστείς να το πετάξεις και κράτα στο μυαλό σου τα βήματα που περιγράφουμε αμέσως μετά για παν ενδεχόμενο.

Βήμα πρώτο: Κλείσε αμέσως τον διακόπτη. Το ρεύμα δεν βοηθά καθόλου σε τέτοιες περιπτώσεις. Αντίθετα μάλιστα.

Βήμα δεύτερο: Σκούπισε με ένα μαλακό πανί ή χαρτί (ή με ό,τι βρεις μέσα στον πανικό) όσο περισσότερο από το υγρό μπορείς και γύρε λίγο το μηχάνημα για να στραγγίσει όσο καλύτερα μπορεί.

Βήμα τρίτο: Αφαίρεσε όλα τα μέρη του υπολογιστή που μπορούν να αφαιρεθούν, όπως για παράδειγμα, το καλώδιο, το ποντίκι, τον εκτυπωτή, τη μπαταρία, τη μονάδα για CD και το μόντεμ. Μην προχωρήσεις όμως στα πιο εσωτερικά κομμάτια γιατί ενδέχεται αντί για καλό να κάνεις ζημιά και μάλιστα ανεπανόρθωτη.

Βήμα τέταρτο: Στη συνέχεια, σήκωσε το λάπτοπ ελαφρά και αναποδογύρισέ το για να στραγγίσει ακόμη περισσότερο.

Γύρισέ το με όλες τις πιθανές κλήσεις, έτσι ώστε να φύγει το υγρό από όλα τα σημεία. Πρόσεξε μόνο μην κάνεις βίαιες κινήσεις γιατί μπορεί να χαλάσει κάποιο κομμάτι.

Βήμα πέμπτο: Μετά, κάνε το ίδιο με τα μέρη που έχεις αφαιρέσει, δεδομένου ότι και εκείνα έχουν μουσκέψει αναλόγως.

Βήμα έκτο: Φέρε ενισχύσεις! Πάρε το πιστολάκι για τα μαλλιά σου και φύσηξε παντού. Ο ζεστός αέρας θα βοηθήσει πολύ περισσότερο από όσο μπορείς να φανταστείς.

Βήμα έβδομο: Άφησε τον υπολογιστή και τα αποσπώμενα μέρη του να στεγνώσουν για 24 ώρες πριν ξεκινήσεις τη συναρμολόγηση. Ακόμη και αν βιάζεσαι να επιστρέψεις στη δουλειά που έκανες πριν το ατύχημα, μην το συναρμολογήσεις νωρίτερα από ένα τρίωρο.

Βήμα όγδοο: Εσύ έκανες αυτό που έπρεπε να κάνεις. Σε περίπτωση όμως που ο υπολογιστής σου δεν ανοίγει καν, ή δεν δουλεύει καλά, τότε πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσεις τη βοήθεια ενός επαγγελματία, ενώ ταυτόχρονα να είσαι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο να σου πει ότι το μηχανηματάκι σου “τα τίναξε τα πέταλα τελείως”.

http://www.womenonly.gr/

About gus_maverick