Home / Οικονομία / Σύντομο αναμένεται να είναι το Eurogroup, με αναφορά σε ασφαλιστικό και ΔΝΤ

Σύντομο αναμένεται να είναι το Eurogroup, με αναφορά σε ασφαλιστικό και ΔΝΤ

Σύντομη αναμένεται να είναι η συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στο σημερινό Eurogroup, κατά το οποίο δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση. Σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με ομολόγους τους σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στη σημερινή συνεδρίαση θα γίνει μία πρώτη κουβέντα πάνω στην ελληνική πρόταση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, την οποία χθες, ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτήρισε «φιλόδοξη».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εκφέρει κανείς ολοκληρωμένη άποψη, ωστόσο, στον βαθμό που προβλέπει τη συγχώνευση των ταμείων, αποτελεί «μεγάλο βήμα μπροστά».

Επιπλέον, οι 19 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αναφερθούν σύντομα στην πρώτη αξιολόγηση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με την έλευση των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα τεθούν τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα, όπως είναι η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, η οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στόχων για το 2016, αλλά και η μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και κάποιες εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati