Διάσταση απόψεων σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων φαίνεται πως υπάρχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία λαμβάνει χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παρά το γεγονός πως η συνεδρίαση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ευρωπαίος αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το Politico, μεταφέρει πως οι 27 ηγέτες της ΕΕ δεν συμφώνησαν σε ό,τι αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο αποτελεί πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ούτως ώστε να λάβει ώθηση η βιομηχανία του τουρισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προς το παρόν, κι ενώ η ανοσία που υπάρχει βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, οι ηγέτες αποφάσισαν ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πρέπει να θεωρούνται αποκλειστικά ως ιατρικά έγγραφα και να μην χρησιμοποιούνται για ταξιδιωτικούς λόγους.

Παράλληλα, παρά τις παροτρύνσεις χωρών όπως η Γερμανία να υπάρξει ταξιδιωτική απαγόρευση που θα αφορά στις τρίτες χώρες με υψηλό ιικό φορτίο προερχόμενο από μεταλλάξεις, οι «27» προσανατολίζονται να περιορίσουν τα μη απαραίτητα ταξίδια, εάν είναι απαραίτητο, αλλά να αποφύγουν το κλείσιμο των συνόρων.

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο